Bose Noise Cancelling Headphones 700 (Bose NCH 700)

En gang var de enerådende – nå henger de litt etter

Bose har gått fra å være suveren og enerådende – til bare å være en av mange gode hodesett med støykansellering.

Pluss ikon
<b>HELT NYTT:</b> Tidligere i år kom Bose med en helt ny utgave av deres mest populære støydempende hodetelefoner i QuietComfort-serien. Både navn og design ble nytt. Nå heter modellen Bose Noise Cancelling Headset 700.
HELT NYTT: Tidligere i år kom Bose med en helt ny utgave av deres mest populære støydempende hodetelefoner i QuietComfort-serien. Både navn og design ble nytt. Nå heter modellen Bose Noise Cancelling Headset 700. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Bose NCH 700: Bose har dominerte markedet for trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping i en årrekke. «QuietComfort»-serien er det mange som har stiftet bekjentskap med.

LES OGSÅ: (+) De uløste drapsgåtene. Politiet gir ikke opp

Noen har nok fulgt hele nummerserien fra QuietComfort 10, 15, 20, 25, 30 og 35. Men istedenfor å gå til 40, så skiftet Bose både design og navn på den populære serien med hodetelefoner.

Nå er det Bose NCH 700 som gjelder, der NCH står for Noise Cancelling Headset – altså et støyreduserende hodesett.

Polert design

Bose NCH 700 har fått et polert design som fremstår litt mer «strømlinjeformet» enn foregående modell. Hodebøylen er polstret med et gummiert materiale på undersiden. På toppen har Bose plassert en gummiert «fender». En liten ulempe med dette materialvalget er at det kan se litt slitt og «fettete» ut. Vi er også litt usikre på om bruken av plast er med på å heve statusen til Bose.

LES OGSÅ: Spådde fremtiden i 1999 - slik traff han

Hodebøylen er festet i et spor på øreklokkene. Ved å skyve øreklokkene langs dette sporet, så justerer man også størrelsen på hodebøylen. En elegant løsning.

En litt rar greie er at øreklokkene vris ut fra kroppen dersom man lar hodesettet hvile rundt halsen. Her bruker de fleste andre å la åpningen vende inn mot kroppen, som Sony WH-1000XM3 og Jabra Elite 85h.

I Bose sitt tilfelle kan man nesten mistenke at det er en designblemme. Dersom det regner eller snør, så er Bose sin patent litt upraktisk.

<b>POLERT:</b> Designet på Bose NCH 700 er polert.
POLERT: Designet på Bose NCH 700 er polert. Foto: Hallvard Lunde

God lyd

Et hodesett til drøyt 3600 kroner skal ha god lyd. Her har Bose levert «varene» i en årrekke og NCH 700 skuffer heller ikke. Den spiller bra, men har kanskje ikke samme dybde i bassen som Bang & Olufsen H9, men tar til gjengjeld igjen når det kommer til «krisp» og presis diskant.

Lydmessig synes vi den ligger ganske nær Sony WH-1000XM3, men med litt høyt volum fremstår lyden i Bose som litt mer «spinkel». Noen vil kanskje si at lyden er mer polert og behagelig. Lyd handler om smak og behag, så her må hver og en finne ut hva man liker.

Hodesettet fungerer også godt til mobilsamtaler og er nesten like gode som Jabra Elite 85h på dette området.

LES OGSÅ: Tannbørsten som viser det hvor godt du pusser tennene - test av Oral-B Genius X

<b>KOMFORT:</b> God lyd er viktig, men god komfort er også essensielt når man skal bruke hodesettet i flere timer i strekk. Her innfrir Bose våre krav.
KOMFORT: God lyd er viktig, men god komfort er også essensielt når man skal bruke hodesettet i flere timer i strekk. Her innfrir Bose våre krav. Foto: Hallvard Lunde

Veldig bra støyreduksjon

Bose har de senere årene virkelig blitt utfordret på støykansellering av Sony. Med NCH 700 leverer Bose igjen ytelse i toppklassen.

I appen kan du endre nivået for støykanselleringen fra null til ti. Da går man fra å høre alt, og vel så det siden hodetelefonenes mikrofoner fanger opp ekstern lyd, til nesten ingen ting.

Følelsen er den samme som når noen skrur av et ventilasjonsanlegg som suser i bakgrunnen: Du legger første merke til hvor støyete det har vært når anlegget skrus av og det blir helt stille.

Ved hjelp av en hurtigtast på venstre øreklokke kan man raskt endre hvor kraftig støydempingen skal være basert på forhåndsinnstilte favoritter. Disse er som standard satt til 1, 5 og 10, noe som fungerer bra.

<b>STØYDEMPING:</b> Bak de små hullene sitter det mikrofoner og teknologi som fanger opp støy fra omgivelsene og «fjerner» det fra lytterens ører.
STØYDEMPING: Bak de små hullene sitter det mikrofoner og teknologi som fanger opp støy fra omgivelsene og «fjerner» det fra lytterens ører. Foto: Hallvard Lunde

Svært god berøringsfunksjon

Bose har tatt et stort seg i riktig retning når det kommer til brukervennlighet. De berøringsfølsomme klokkene fungerer svart godt. Stryk fingeren opp, så får du mer lyd.

Sveip fremover og du skifter sang. Sveip bakover og du hopper en låt bakover. Dobbelttapp og du pauser spillingen. En løsning som er intuitiv og som fungerer svært bra.

Bose har også en app som lar deg gjøre enkelte innstillinger på hodetelefonene. Den er enkel og intuitiv. Dessverre kan man ikke få stemmen i hodesettet på norsk. Den dataanimerte engelske damen som snakker til oss hver gang vi tar på oss hodesettet, er ganske irriterende, men kan heldigvis skrus av.

LES OGSÅ: Det er disse ørepluggene AirPods Pro må konkurrere mot

<b>EN AV MANGE:</b> Konkurransen i segmentet for trådløse hodesett med støykansellering er litt hard. Her ser vi noen av konkurrentene, som Sony, Jabra, Sennheiser og Bang &amp; Olufsen.
EN AV MANGE: Konkurransen i segmentet for trådløse hodesett med støykansellering er litt hard. Her ser vi noen av konkurrentene, som Sony, Jabra, Sennheiser og Bang & Olufsen. Foto: Hallvard Lunde

Konklusjon

Med NCH 700 tar Bose igjen en klar posisjon som et at de beste trådløse hodetelefonene med aktiv støykansellering.

Støydempingen er veldig bra, lyden er god, hodesettet fungerer veldig bra til mobilsamtaler og designet er pent, til tross for at plastbruken kanskje får det til å fremstå som litt «simpelt». Batterilevetiden er opp til 20 timer, som er lavere enn mange av konkurrentene, som nå opererer med en batterilevetid på både 30 og 40 timer.

Vi opplever ikke at 20 timer et stort problem i hverdagen og det holder selv til lange reiser, men akkurat nå henger Bose litt etter. Både Sony WF-1000XM3 og Jabra Elite 85h. Sistnevnte påstår at de klarer 36 timer med aktiv støykansellering aktivert og opp til 41 timer når støykanselleringen er skrudd av.

LES OGSÅ: Nå blir det lettere å velge riktig liggeunderlag

Vi synes også Bose kunne hatt en automatisk pausefunksjon når vi tar av hodesettet for et kort øyeblikk. I sum gjør dette at vi kun triller en god 5-er på terningen i vår test av Bose Noice Cancelling Headset 700.

Spesifikasjoner: Bose Noise Cancelling Headset 700 (NCH 700)

Type: Over øret med aktiv støydemping
Bluetooth: Ja, Bluetooth 5.0
Trådløs rekkevidde: Opp til 10 meter
Batterilevetid: 20 timer
Ladetid: 2,5 timer, 15 min gir 3,5 time lytting
Vekt:

Pris: 3.690 kroner

Vår vurdering

PLUSS: God støydemping, bra lyd, brukervennlig

MINUS: Smartere autopausefunksjon, batterilevetiden må opp, irriterende stemme (kan skrus av)

Karakter: 5 |

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2019, og sist oppdatert 23/01 2020.

Les også