Stillegående plast

Test: Toshiba Satellite A210

Toshiba Satellite A210 er testens mest stillegående maskin. Den er også den svakeste.

Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stillegående

+ Design

+ Vekt

- Svak ytelse

- Dårlig batteritid

- Forhåndsinstallerte programmer

- Lite solid kabinett

Spesifikasjoner Thosiba

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: AMD Athlon 64 X2 TK-57 1,9 GHz
  • Skjermkort: ATI Radeon X1200
  • Skjerm: 15,4" med blank overflate som kjører WXGA 1280x800
  • Minne: 2 GB minne, som deles med grafikkbrikken
  • Harddisk: 160 GB
  • HDMI: Nei
  • Vekt: 2,76 kg

Designen på Satellite A210 er ren og ryddig. Ingen glorete detaljer eller sterke farger. Her er det runde former og dempede farger som gjelder.

Under lokket møtes man av en stilren design i sølvgrå plast. Dessverre er ikke kvalitetsfølelsen på topp. Plasten virker noe tynn og gir litt etter når man holder maskinen i en hånd der det faller seg mest naturlig, nemlig på høyresiden der DVD-brenneren er plassert. Man er egentlig litt redd for å holde den for hardt når man flytter den rundt. Kanskje ikke uten grunn, for ved to tilfeller opplevde vi faktisk at DVD-brenneren løste seg ut mens vi holdt maskinen kun med høyre hånd.

En stor, smal plastfinne som stikker ut fra midten på undersiden skal støtte kabinettet, men har potensial til å lage saftige riper i svigermors furubord. Toshiba burde absolutt spandert en gummibelagt fot isteden. Skjermen er heller ikke særlig godt avstivet og vrir seg lett.

Toshibas Satellite A210 er satt opp med noe svakere maskinvare enn konkurrentene. Resultatet er at den tar bunnplassen i vår ytelsestest. Hjernen utgjøres av en Athlon X2 som kjører på 1,9 GHz. Med 2 GB minne blir dette en helt ok maskin som duger til daglig bruk og til å fikse litt på bildene fra påskeferien. Spill kan man glemme å dra med Toshibaen. Radeon X1200-brikken fra ATI yter særdeles dårlig og tar desidert sisteplass i samtlige 3DMark-tester. Grafikkbrikken er også skyld i et merkelig lavt resultat i minnetesten vår, der den gjør det svært dårlig i en spesifikk test. Ser man bort fra den ene undertesten, er minneytelsen på nivå med Asus.

Toshibaen er svært stillegående. Selv ikke under filmtesten gikk viften for fullt - den var knapt hørbar.

Om maskinen belastes maksimalt og viften drar godt opp i turtall, gir den fra seg en myk og rolig dur.

Skal du ta med maskinen på tur, bør du huske å ta med batteriladeren. Batteritiden under normalbrukstesten var nemlig testens nest dårligste, med 2 timer og 11 minutter. Den klarte bare 1 time og 8 minutter under filmtesten. Dette er marginalt bedre enn Asus, som tok sisteplassen i denne disiplinen. Om du velger å ta den med deg ut, kan du glede deg over at den er testens nest letteste med 2,7 kilo, like mye som HP.

Tilkoblingene er spredt rundt omkring på sidene og frontene. Noe irriterende er det at ladekabelen plugges inn på høyresiden, istedenfor bak. Plasseringen på siden gjør at den er litt i veien når man har maskinen i fanget, og den trenger mat fra strømnettet.

Toshiba er glad i å legge inn forhåndsinstallerte programmer og snarveier man helst skulle være foruten. Småprogram for å søke hos Amazon og eBay, eller sende SMS fra desktopen, er det greit å få legge inn selv, om man skulle ønske det.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning