PC til offroadbruk

Test: Fujitsu-Siemens Amilo Pi2540

Med Amilo Pi2540 sikter Fujitsu-Siemens seg inn mot litt konservative brukere som ønsker en røff allrounder – og de treffer bra.

Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ DVI

+ SPDIF

+ Bra batterilevetid

+ Solid kabinett

+ Mye harddiskplass

- Anonym design

- Ikke FireWire

- Ikke Bluetooth

- Mange tilkoblinger er plassert på baksiden

Spesifikasjoner Pi2540

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: Intel Pentium Dual CPU T2330 1,60 GHz
  • Skjermkort: ATI Mobility Radeon HD 2400
  • Skjerm: 15,4"
  • Minne: 2 GB
  • Harddisk: 250 GB
  • HDMI: Nei
  • Vekt: 2,93 KG

Amiloen er designet i ensfarget, mørk gråfarge. Det eneste som bryter opp, er en blank strek som løper over lokket. Denne designen kan man like eller mislike, men roper på oppmerksomhet gjør den i hvert fall ikke.

Under lokket er det samme stil. Håndleddstøtten er matt mens rammen rundt skjermen er blank. Alt er i mørk farge. Kabinettet er stivt og solid, og overflaten virker svært motstandsdyktig mot riper. Skulle man klare å få en ripe, gjør overflaten sitt til at den ikke vil gjøre mye av seg. Den er dessuten testens nest tyngste, noe som kan tyde på at den er solid bygd.

Fujitsu-Siemens har spandert en hurtigknapp som starter Windows Media Player, og en annen som setter maskinen i stille-modus. Vil du gjøre noe annet, må du inn i konfigurasjoner og menyer for å styre saker og ting.

Ytelsesmessig plasserer maskinen seg på en solid tredjeplass. Tokjerneprosessoren på 1,6 GHz er ikke kraftig nok til å vippe Acer og HP av pinnen. Men med 2 GB minne og 250 GB harddisk er den grei å bruke som erstatning for en stasjonær maskin. Den har dessuten DVI og SPDIF, så om du har en TV eller projektor med DVI, er det ikke noe i veien for å bruke Amiloen som kraftverk i hjemmekinoen.

De fleste tilkoblingene har FSC plassert på baksiden. Det gjør dem litt utilgjengelige, men kan også være greit. Da slipper man å vikle seg fast i kabler som stikker ut fra begge sider. Vi savner Firewire, blant annet for tilkobling av DV-kamera. Blåtann er også fraværende, og det kunne vært praktisk med en fjerde USB-port.

Vi ble positivt overrasket over batteritiden; under vår normalbrukstest klarte maskinen 2 timer og 46 minutter. Under filmtesten klokket vi den inn til 1 time og 37 minutter. Det holder til en klar annenplass.

Amilo Pi2540 er et bra valg om man skal ha en litt anonym bærbar med på jakt i Land Roveren.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning