Google knol

Man finner etter hvert alt mellom himmel og jord på Google Knol, en har skrevet om solformørkelser.

Google Knol er en nylansert tjeneste fra Google. Knol, som kommer fra det engelske ordet "knowledge", er ment som et slags utvidet, mer praktisk versjon av wikipedia. Brukere vil kunne legge ut saker, slik som hos Wikipedia, men Knol sikter seg også inn på mer praktiske "how to"-artikler. Google prøver å samle eksperter i forskjellige felt for å lage et leksikon med nyttig informasjon og guider til hvordan man gjør ditt og datt.

- Internett er enormt, men det er fremdeles store mengder kunnskap som enda ikke er tilgjengelig for folk flest, forklarer Juergen Galler, produktsjef for søk i Google. - Knol gir folk muligheter til å dele sine kunnskaper med andre, og få anerkjennelse for sine kunnskapsbidrag. På samme måte som bøker har forfatterens navn tydelig plassert på omslaget, vil forfatterens navn og deres tidligere publiserte artikler være tydelig presentert på siden.

Knol vil dermed kunne bli et sted man kan finne ut alt fra hvordan man bytter tennplugger på en bil til hvordan man lander et passasjerfly, eller kanskje man bare er ute etter en vaffeloppskrift?

Det er også muligheter for å rangere, anmelde og kommentere andres knoler. Slik ser man for seg at de beste knolene vil være de mest tilgjengelige.

Google Knol er selvfølgelig gratis. For å skrive en Knol, eller lese andres, gå inn på http://knol.google.com.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!