Dette fungerer altså ikke uten videre med flere maskiner bak ruteren. Imidlertid kan du få det til om du endrer portnummeret på den enkelte maskinen, men da må du en snartur inn i registeret for å få gjort det. Bruk registereditoren (velg kjør på startmenyen og skriv inn regedit). Her går du til nøkkelen HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Terminal Server \ WinStations \ RDP-Tcp. Scroll nedover til du finner PortNumber, som du forandrer fra 3389 til porten du ønsker. Så går du inn i ruterens innstillingspanel og velger riktig port til riktig datamaskin. For å koble til med Tilkopling til eksternt skrivebord må du deretter skrive inn det nye portnummeret med et kolon foran.

Har du ikke Windows XP, men bruker for eksempel VNC, kan du endre portnummeret direkte i programmet. Ellers er fremgangsmåten den samme.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!