Er du som folk flest, sjekker du Facebook hver dag. Trolig gjør du dette via mobilen – og du gjør det trolig flere ganger om dagen. Vi bruker Facebook for å sjekke hva våre venner gjør, få nyheter og invitere til fest. Facebook er for mange blitt den nye «telefonkatalogen». Selv om det til stadig dukker opp nye sosiale medier, som Instagram og Snapchat, er det fortsatt Facebook som er størst.

I tillegg dukker det opp apper som kan by på ekstrafunksjoner. Instagram har nylig lansert en appen «Layout» for å lage bildekollaser og Twitter lansert Periscope for en tid tilbake. Periscope er en app som lar deg direktesende video fra mobilen til nettet.

Ofte bruker vi denne typen apper «rett ut av boksen». Ofte kan det lønne seg å sette seg inn i hva som skjuler seg bak innstillingsmenyen. Blant annet har vi skrevet om sju tips du trenger til Snapchat og nå får du sju tips du bør kunne på Facebook.

Sjekk spesielt ut tips nummer sju – Graph Search. Her kan du søke på alt fra single damer/menn i et geografisk område til personer fra din hjembygd som også har publisert bilder fra et bestemt sted.

Er du aktiv på Facebook bør du også se opp for disse fellene.

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!