Populær værtjeneste nå mobilklar:

Yr.no på mobilen

Norges største værmeldingstjeneste, NRK-eide yr.no, er endelig klar i mobilversjon.

MOBILVÆR: Yr.no har vært mobiltilgjengelig før i sin nettversjkon. Mobilversjonen m.yr.no er litt enklere, men atskillig raskere å laste ned.

MOBILVÆR: Yr.no har vært mobiltilgjengelig før i sin nettversjkon. Mobilversjonen m.yr.no er litt enklere, men atskillig raskere å laste ned. Foto: FOTO: Morten Solli

Publisert Oppdatert

Værmeldingen på yr.no har et detaljnivå ingen andre norske nettsteder matcher. Nå er tjenesten også klar i en mobiltilpasset versjon. Adressen er nesten den samme som de vanlige yr-sidene: m.yr.no. Du kan også prøve mobil.yr.no eller wap.yr.no.

Tjenesten er gratis, bortsett fra at du selvsagt må betale for datatrafikken. NRK, som eier yr.no, gjør oppmerksom på at mobilversjon foreløpig er en testversjon.

Værvarslene er de samme som på de vanlige nettsidene, men det vil være små feil på sidene som gjør at tjenesten kanskej ikke fungerer optimalt på enkelt mobilmodeller

Yr.no lover å løse slike problemer så raskt som mulig.

Mobilsiden m.yr.no gir, som yr.no, 700.000 norske værvarsler, og 6,5 millioner utenlandske.

Kutter grafikken

Men selv om detaljnivået er like bra som på yr.no, er det mindre grafikk og finesser på mobilversjonen. Ønsker du å legge inn et bokmerke på ditt hjemsted, kan du for eksempel skrive

http://m.yr.no/sted/Norge/Sør-Trøndelag/Trondheim/Trondheim/

Ifølge Erik Bolstad i NRK er m.yr.no tilpasset de mobiltelefonene som er mest solgt i Norge. Sidene ser rare ut på enkelte eldre modeller, særlig fra Sony Ericsson. Yr.no ber om tilbakemeldinger fra brukere som synes sidene ser merkelige ut på deres telefoner.

Sola kommer

Klikk har testet tjenesten på to Nokia-modeller, en Sony Ericsson og en iPod Touch tilkoblet trådløsnettverk. Ipoden har samme nettleser som iPhone, som har gitt nett-trafikken på mobiltelefoner et kraftig byks oppover etter at den kom på markedet i sommer.

LES OGSÅ: Våre nye surfevaner

M.yr.no fungerer helt utmerket, og vi kan melde at helgesola ankommer kl. 14 på fredag. Bare ett lite råd: husk å kutte ut de tre w-ene før du skriver adressen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning