Test av Sony Ericsson W980:

Walkman var best på 80-tallet

Sony Ericssons nye Walkman-mobil er bedre på sms enn på mp3.

Publisert Oppdatert

Sony Ericsson W 980 er det foreløpige flaggskipet i Sony Ericssons Walkman-serie. Synd å si det, men det er ingenting som tyder på at merkenavnet Walkman kan gjenerobre sin hegemoni-posisjon fra 1980-tallet. Og det skyldes ikke bare de produktene som begynner på i.

Som alle andre for tiden har Sony Ericsson eksperimentert med berøringsfunksjoner, denne gangen i kombinasjon med flipplokk. Det er et par-tre udelt positive ting om si om denne telefonen.

Den har 8 GB lagringsplass, som er veldig bra og gir god plass til endel musikk og bilder eller video. Den har også et meget bra og behagelig tastatur, der de runde tastene nærmest går i ett med overflaten, og en sterk skjerm med svært god kontrast.

LES VÅR TEST AV IPOD NANO

Men dette er en mobil som er solgt inn som musikkmobil og da må den dømmes deretter. Som vanlig er menyen i walkman-modellene enkel å styre og ganske lettfattelig. Det er enkelt å flytte musikk fra PC-en, enten gjennom det medfølgende overføringsprogrammet eller ved å flytte mellom mapper i Windows.

Det nye her er at menyen kan styres med berøringsfølsomme "knapper" på lokket, altså mens resten av mobilen er lukket.

Dette fungerer brukbart, men ikke optimalt, fordi berøringsfølsomheten er for uforutsigbar, slik at man lett kommer borti feil knapp. Et artig påfunn her er at man kan riste på spilleren for å justere volumet. I praksis fungerer ikke det i hele tatt.

LES VÅR TEST: SJU MOBILER MED WINDOWS

Slike klaffelokk beskytter resten av mobilen. Plastlokket er kult nok til å begynne med, men blir fort ripete. Det kler ikke helt en telefon som koster rundt 4.000 kroner.

Suboptimal lyd

Et ekstra minus går til den klumpete hodetelefon-adapteren som må settes inn på siden, som gjør telefonen usedvanlig bred i lomma. Minijack-inngang MÅ snart bli standard på alt som skal kalle seg en musikkmobil.

Lyden i høretelefonene som følger med er metallisk og flat, slik at mobilen nærmest skriker på andre høretelefoner. Men en rask sammeligning med lyden fra Ipod Touch, viser at lyden kommer til kort også med langt bedre hodetelefoner.

Video-titt på Sony Ericsosn Xperia her

Kameraet med 3,2 megapix oppløsning er slett ikke verst, men linsen er plassert i "tatsatutdelen" slik at fingeren må holdes unaturlig. Linsa burde heller ligget i topplokket.

Alt i alt en skuffelse; en svak treer på terningen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning