Tetter igjen iPhone-hull

Et stort sikkerhetshull i Iphone skal lappes igjen snart, lover Apple.

TETTER HULL: Lekkasjefaren ved Iphone-tyveri skal minimaliseres, lover Apple.

TETTER HULL: Lekkasjefaren ved Iphone-tyveri skal minimaliseres, lover Apple.

Publisert

En mye omtalt sikkerhetsbrist i Apples iPhone blir tettet igjen i løpet av en måned. Det lover Apple etter omfattende medieomtale av glippen.

Det handler om et alvorlig sikkerhetshull i siste versjon av Iphone-programvaren som gjør at en utenforstående som får tak i din iPhone, lett kan få tak i epost og tekstmeldinger, selv om telefonen er passordbeskyttet.

Ifølge nettstedet Engadget kan man ved å klikke på "nødanrop" og dobbeltklikke på Home-knappen i iPhone 2.0.2 åpne opp adresseboken, nummertastene og talepost.

LES OGSÅ: - IPhone er ubrukelig

Klikker du deretter på de blå pilene ved siden av navnene, får du opp informasjon knyttet til navnene, klikker du på en nettadresse i konktaktinformasjonen, åpner du opp nettleseren Safari, og klikker du på "send tekstmelding" i en kontaktoppføring, får du full tilgang til alle tekstmeldingene.

Men først må altså stjele telefonen, så det spørs hvor alvorlig feilen egentlig er.

- Den lille sikkerhetsbristen i iPhone som ble kjent denne uken vil bli fikset i en programvareoppdatering som kommer i september, sier Apples talskvinne Jennifer Bowcock i en epost til Macworld.

Bowcock råder iPhone-brukere til innstille telefonen slik at å dobbeltklikke på hjem-knappen vil lede direkte til hjem-skjermen.

LES OGSÅ: Iphone-drøm for joggere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning