Spotify til Symbian

Spotify på flere mobiler

Nå får du streamet musikk også på Nokia, Sony Ericsson og Samsung telefoner.

Mobiltelefoner med Symbian kan nå også kjøre Spotify, blant annet Samsung Omnia HD.

Mobiltelefoner med Symbian kan nå også kjøre Spotify, blant annet Samsung Omnia HD. Foto: Lars Vidar Nordli

Publisert Oppdatert
Grensesnittet på Spotifys Symbian-klient er ikke veldig forskjellig fra Android og iPhone.

Grensesnittet på Spotifys Symbian-klient er ikke veldig forskjellig fra Android og iPhone. Foto: Lars Vidar Nordli

Du kan laste ned inntil 3333 sanger på telefonen slik at du slipper å alltid bruke mobilnettet når du skal spille av låtene.

Du kan laste ned inntil 3333 sanger på telefonen slik at du slipper å alltid bruke mobilnettet når du skal spille av låtene. Foto: Lars Vidar Nordli

Et lite tapp på plusstegnet nede i hjørnet gir deg de vanlige valgene du er vant med fra Spotify, som å spille av i tilfeldig rekkefølge og å legge sangen til i en spilliste.

Et lite tapp på plusstegnet nede i hjørnet gir deg de vanlige valgene du er vant med fra Spotify, som å spille av i tilfeldig rekkefølge og å legge sangen til i en spilliste. Foto: Lars Vidar Nordli

Hva er Spotify?

Spotify er en svensk musikktjeneste hvor du spiller av musikken direkte fra internett istedenfor å laste ned låter. Det betyr at du har direkte tilgang til millioner av låter gjennom et enkelt program.

Det finnes to typer Spotify-abonnement. En gratis reklamefinansiert versjon hvor du får en reklamesnutt mellom sangene med jevne mellomrom, og en Premium-utgave som koster 99 kr pr. måned. For å bruke Spotify på mobiltelefonen kreves Premium-abonnement.

Konkurrenter til Spotify er blant annet Norske Wimp, som foreløpig er i lukket beta, og amerikanske Grooveshark . Grooveshark på sin side har ennå ikke kommet med noen mobilapplikasjon, men har en iPhone-app i beta.

Spotify har kommet med en gladnyhet for alle som hater iPhone og som enda ikke har skaffet seg en Android-mobil. Nå støttes nemlig også Symbian, operativsystemet brukt av de fleste Nokia-mobiler.

Også Samsung og Sony Ericsson har mobiler med dette systemet. Blant annet nye Sony Ericsson Satio og Samsungs supermobil Omnia HD. I likhet med iPhone og Android, krever også Symbian-versjonen av Spotify at du har Premium-abonnement for å få brukt det på mobilen.

Slik sjekker du din mobil

Ikke alle telefoner som kjører Symbian vil være støttet. Foreløpig har Spotify listet opp 25 modeller på sin hjemmeside som garantert er støttet, men på Spotify-bloggen loves det at stadig nye modeller vil støttes.

Etter tilbakemeldingene i kommentarfeltet å dømme er det også mulig å få programmet til å kjøre på andre modeller enn de som Spotify garanterer for.

For å teste ut om det fungerer på din mobiltelefon kan du surfe til adressen m.spotify.com på mobilen din, eller bruke tekstmeldingsfunksjonen på Spotify sin hjemmeside.

Multitasking

Med Symbian60-støøten når Spotify nå ut til millioner av nye mobilbrukere. Fra før av støttes både iPhone og Android, Googles mobilsystem.

Ulempen med Spotify på iPhone er at multitasking ikke støttes slik at du må ha programmet oppe hele tiden. Med Symbian kan du, som på Android, enkelt ha Spotify i bakgrunnen på din Nokia. Bare gå ut av programmet med menyknappen istedenfor avsluttknappen.

Fungerer som ventet

Det første vi gjorde når vi hørte denne nyheten var å teste det ut på første og beste Symbian-mobil. En Samsung Omnia HD. Innstallasjonsfilen er på ca. 2 MB, så den tar ikke lang tid å laste ned over mobilnettet. Installasjonen er kjapp og smertefri, og så snart vi hadde logget inn med brukernavn og passord var alle spillistene våre tilgjengelig. Har du brukt Spotify på iPhone eller Android kjenner dud eg lett igjen i brukergrensesnittet.

Du kan velge om mobilen skal koble seg til via trådløst nettverk, eller via mobilnettet. Med offline-modus kan du lagre inntil 3333 låter på mobilen slik at du slipper å bekymre deg for datautgiftene på mobilabonnementet ditt.

Alt ser pent og lekkert ut, og alt fungerer smertefritt. Det eneste vikan pirke på er at innlogging og søking skjer med et virtuelt alfanumerisk tastatur, istedenfor å bruke telefonenes egne input-metoder.

Attraktivt

Spotify har med dette blitt et enda mer attraktivt tilbud for musikkelskere, og ligger flere hestelengder foran konkurrentene. Nå venter vi bare på at også Windows Mobile skal få sin Spotify-klient.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning