Nytt kappløp om mobilkundene:

Mobilsurf til 10 kroner dagen

Telenor kutter dagsprisen med 65 kroner.

BILLIGERE: Telenors senker pristaket til 10 kroner dagen for å få flere til å mobilsurfe.

BILLIGERE: Telenors senker pristaket til 10 kroner dagen for å få flere til å mobilsurfe. Foto: Foto: Nokia

Publisert Oppdatert

Det store gjennombruddet for mobilsurfing kom i fjor, med introduksjonen av iPhone.

Men også andre surfevennlige mobiler, som Nokia N95 pg N96, har bidratt til at flere nå går på nettet fra mobilen.

Det betydde fordel Netcom i første omgang, siden det selskapet har hatt eneretten på iPhone. Kanskje er det ikke da så rart at Telenor må gjøre noe drastisk for å få flere til å mobilsurfe i sitt nett.

Les også: Tilbyr fastpris for fri musikk

For dyrt

- Ved introduksjonen av en enkel og lav pris faller den siste brikken på plass, sier Svein Henning Kirkeng, leder for Privatmarked i Telenor, i en pressemelding.

Telenors nye pristak ligger altså på 10 kroner. Høye og uoversiktlige priser er en av hovedgrunnen til at folk har kviet seg for å mobilsurfe, viser en undersøkelse fra analyselskapet Teleplan, som Telenor viser til.

- Med introduksjonen av markedets laveste pristak på mobilsurfing håper vi å bryte ned prisbarrieren, sier Kirkeng.

Les også: Mp3 kan gjøre deg døv

Ikke fri lue

Men det er ikke slik at du kan surfe hemningsløst og laste ned hva du vil for ti kroner dagen.

- 10-kronerstaket gjelder kun surfing med mobiltelefonen. For de svært nedlastningsivrige setter vi ned hastigheten etter 200 MB i måneden, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

Hastigheten settes da ned til 100 Kb/s, opplyser Telenor. Det er rundt en firedel av vanlig 3G-hastighet. Telenor anbefaler Telenor Mobilt Bredbånd for dem som laster ned mye på mobilen. Da kan du betale for eksempel 499 kroner i måneden for inntil 5 GB data per måned.

Les også: Slik låser du opp iPhone

Netcom svarer

Netcom har hatt fått et oppsving i mobilsurfingen på grunn av eneretten til iPhone. Men Telenors argeste konkurrent kommer ikke til å sitte stille og se på at Telenor priser dem ut.

- Vår makspris i dag ligger på 20 kroner dagen. Det er naturlig at prisene på mobilsurfing beveger seg nedover. Vi merker oss dete Telenor har gjort i dag, selvsagt, men prisjusteringer skjer uavhengig av hva Telenor gjør. Akkurat hvordan og når kommer vi tilbake til, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning