Logitech Ultrathin Keyboard Folio for iPad Air

Stilig, men uvant

En litt forskjøvet skrivestilling og små æ-ø-å-taster ødelegger litt for et ellers flott tastaturomslag.

LEKKERT: iPad-tastaturet til Logitech er lekkert, men vi blir ikke helt komfortable med den litt skeive skrivestillingen.

LEKKERT: iPad-tastaturet til Logitech er lekkert, men vi blir ikke helt komfortable med den litt skeive skrivestillingen. Foto: Tron Høgvold, HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott design

+ Bra materialvalg

- Uvant skriveposisjon

Logitech har «eid» markedet for iPad-tastaturet med eller uten mappe i noen år nå. Logitech har sammen med Belkin og et og annet tilbud fra Targus ofte vært de eneste alternativene i Norge.

Ultrathin Keyboard Folio er Logitechs topprodukt for iPad Air. Overflaten er laget i et gummiert materiale som gir tastaturmappen et eksklusivt preg, men gir også et inntrykk av iPad-en er trygt pakket inn.

Enkelt feste

Konstruksjonen på Ultrathin Keyboard Folio er på mange måter enkel. iPad-en klikkes på plass med to festepunkter.

Løsningen virker litt enkel og usikker ved første øyekast, men vi klarte ikke å riste iPad-en løs fra festepunktene selv etter ganske hardhendt behandling.

Festeløsningen gjør også at det er enkelt å legge iPad-en flatt over skjermen i det vi kaller «nettbrettmodus» og det er enkelt å reise opp nettbrettet og feste det på magnetlisten som holder iPad-en fast i vanlig lese- og skrivemodus.

Sammenslått er skjerm og taster godt adskilt med solide gummiknotter, så her er det ikke noe fare for at tastene skal lage merker på skjermen.

Ok skrivekomfort

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk: Nordisk
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid:
  • Vekt: 400 gram

Laveste nettpris: 782 kroner hos www.dustinhome.com

Tastaturlayouten på Ultrathin Keyboard Folio er av øy-typen med adskilte taster.

Tastene har fått en avrundet form og er konkave - altså at de buer oppover istedenfor å lage en grop slik vi ofte ser på tradisjonelle tastaturer.

Logitech har også valg en løsning der A-tasten er plassert ytterst til venstre (der man stor sett finner Caps Lock på andre tastaturer) og det gjør at vi ofte plasserer fingrene våre et hakk for langt til høyre - med påfølgende skrivefeil som tar tid og energi (irritasjon) å rette opp.

Med litt øvelse går det seg til, men føles likevel feil. Vi synes også det er litt rart at Logitech har valgt å lage æ-ø-å-tastene mindre (smalere) enn resten av tastene.

Skrivekomforten er god. Tastene har litt kort vandring, men ok motstand.

Totalinntrykket vårt er likevel at vi ikke skriver så presist som på for eksempel tastaturet til Zagg og Belkins Ultimate Keyboard Case for iPad 2/3/4.

Bare en vinkel

Brukervennligheten på Ultrathin Keyboard Folio er stort sett god. Vi synes likevel godt Logitech kunne spandert på seg muligheten for å kunne justere skjermen i en annen vinkel enn den ene som tilbys.

Tastaturet har de hurtigtastene vi søker etter. En bedre merking av søkefunksjonen (Spotlight) hadde vi satt pris på. Nå er den ikke merket overhode og man må lete seg fram til tasten og huske hvilken det er.

Tastaturet fungerer godt og effektivt også når vi hopper fra app til app.

Konklusjon

Logitech byr på en tastaturmappe med god kvalitet på materialene og med svært god byggekvaliteten. Ultrathin Keyboard Folio fremstår kanskje som det mest eksklusive valget - om vi kun legger ytre visuelle egenskaper til grunn.

Skrivemessig så synes vi både det omvendt avrundede tastene, den skjeve skrivestillingen og de små æ-ø-å-tastene gjør at Logitech denne gangen dessverre ikke når helt opp.

Les også:

Her er vårens nye mobiler

Bra AirPlay-høyttaler fra Sony

Test av Nokia Lumia 1520

EN STILLING: Logitech Ultrathin Keyboard Folio for iPad Air har bare en innstilling for hvor skrått skjermen kan stå.

EN STILLING: Logitech Ultrathin Keyboard Folio for iPad Air har bare en innstilling for hvor skrått skjermen kan stå. Foto: Tron Høgvold, HjemmePC

Spesifikasjoner

Produsent Logitech
Pris 782

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning