Test: Nokia 5310

Kast MP3-spilleren

Skal man virkelig erstatte MP3-spilleren med en telefon, må den være liten nok, og den må ha vanlig 3,5 mm minijack-utgang. 5310 leverer varene.

Nokia 5310 er en svært god MP3-spiller, og har bra med lagringsplass.

Nokia 5310 er en svært god MP3-spiller, og har bra med lagringsplass. Foto: klikk.no

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Slank

+ Strålende MP3-spiller

+ 2 GB minne

+ 3,5 mm minijack

- Dårlig batteritid

- Ikke lading fra USB

Spesifikasjoner Nokia 5310

  • 3G: Nei
  • EDGE: Ja
  • WiFi: Nei
  • Radio: Ja
  • Minne: MicroSD 2GB
  • Kamera: 2 Megapixel
  • Bluetooth: Ja

Det slår deg med det samme man tar i den. Den er så liten. Så tynn. Det er en lekker musikktelefon som gjør jobben strålende. Med tre dedikerte avspillingsknapper som pryder fronten, skjønner man med en gang at det er snakk om en seriøs musikktelefon. Ellers virker telefonen solid, og det er ingen tendenser til «knirking» eller lignende. Knappene kunne vært hakket større, men det er vanskelig å få i pose og sekk. Mobilen er tross alt herlig liten.

På toppen finner vi en USB-kontakt, som den av en eller annen grunn ikke kan lade fra, og en vanlig 3,5 mm hodetelefonutgang. Her kan man med andre ord velge hodetelefoner etter eget ønske. At ikke alle musikktelefoner kommer med dette er et mysterium.

Telefonen leveres med et Micro-SD minnekort på 2 GB. Du bør være tålmodig for å fylle opp disse to gigabytene, for verken USB- eller bluetooth-overføringen lever opp til noe som ligner på teoretisk topphastighet. Det går tregt. En minnekortleser i PC-en kan derimot være en god vei rundt problemet.

Selve musikkavspillingen er god. Man har mulighet for å gruppere musikk etter album, artist eller sjanger. Vi ønsker oss imidlertid mulighet for å kunne søke i fritekst etter en sang eller artist. Det blir fort mye å bla igjennom når minnet er på hele 2 GB.

Spesifikasjoner

Produsent www.nokia.no
Pris 1715

Konklusjon

Det går faktisk an å ringe med denne telefonen også. Ikke så mye mer å si enn at lyden er god, men batteritiden for tale kunne vært bedre. Det gjelder for så vidt batteritiden generelt også. Under heftig bruk klarte vi å bruke opp batteriet på under en dag. Da er det litt irriterende at det heller ikke går an å lade via USB fra laptopen. Kort sagt er mobilen strålende som MP3-spiller, grei som telefon og dårlig som kamera.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning