Sony Ericsson HBH-IS800

Herlig og trådløs

Endelig er det slutt på ledningskaoset. Sony Ericssons trådløse øretelefoner for mobil er herlig å bruke – men også enkle å rote bort.

TRÅDLØST: Stereohodesettet HBH IS800 fra Sony Ericsson er virkelig trådløst. Den eneste _tråden_ er den mellom høyttalerne.

TRÅDLØST: Stereohodesettet HBH IS800 fra Sony Ericsson er virkelig trådløst. Den eneste _tråden_ er den mellom høyttalerne. Foto: FOTO: Sony Ericsson

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Virkelig trådløe

+ God lyd

+ Høy gadgetsfaktor

+ Brukervennlig,

- Du mister FM-radioen (antennefunksjonen),

- Noe kort batterilevetid

- Liten (lett å rote bort)

HØY GADGETSFAKTOR: Du får mye gadgetsfaktor for pengene med dette hodesettet. Bare synd batterilevetiden ikke er mer enn cirka 4 timer.

HØY GADGETSFAKTOR: Du får mye gadgetsfaktor for pengene med dette hodesettet. Bare synd batterilevetiden ikke er mer enn cirka 4 timer. Foto: FOTO: Sony Ericsson

Spesifikasjoner: HBH-IS800

Taletid: maks 4 timer

Standbytid: opp til 270 timer

Teknologi: Bluetooth med A2DP (Trådløs stereo)

Autoparing: Ja

Rekkevidde: 10 meter

Leverandør: Sony Ericsson

Laveste nettpris: 815 (www.datakjeden.no)

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Sony Ericssons trådløse hodetelefoner består av to små øreplugger koblet sammen med en tynn «sytråd».

Det første som slo oss da vi så hodetelefonene for første gang var: Hvordan får denne dingsen strøm? For verken ved første, andre eller tredje øyekast fant vi ut hvordan den skulle lades.

Instruksjonsbrosjyren ga oss svaret. Bak den ene ørepluggen finnes det en ørliten sprekk du knapt får tak på med neglen for å vippe av et lite lokk. Der finner du en inngang til laderen.

Les også: Test av Sony Ericsson W902

Enkelt

Kobling mot mobil er enkelt om du følger bruksanvisningen. Du har bare én knapp å velge mellom, så det bør de fleste klare.

Betjeningen er like enkel. Innkommende samtaler tas imot med et trykk på knappen - og man legger på ved et trykk på den sammen knappen. Mer er det ikke å lære.

For å styre musikkspilleren har man samme muligheter - start og stopp med samme knapp.

Enkelte ville sikkert ha satt pris på en volumkontroll og andre styringsmuligheter, men dette må man altså ofre om du skal ha noen av de mest trådløse øretelefonene vi har vært borti.

Les også: Kan denne erstatte alle dine fjernkontroller?

I øret

Vi liker godt in-ear hodetelefoner som det heter, som altså er hodetelefoner med plugger som sitter inne i øret og ikke utenpå som hos øretelefoner med klokker eller puter.

Ved å få "høyttaleren" inn i øret stenger man effektiv ut lyder fra omverdenen, samtidig som man ikke lekker like mye lyd til de som sitter i din umiddelbare nærhet. Det er nok sidemannen på bussen glad for.

Når det er sagt synes vi at in-ear-øretelefoner er litt mer slitsomme å bruke over lengre tid sammenlignet med øretelefoner med klokker/puter. Men dette er nok en smak- og vanesak.

God rekkevidde

For å teste lyden på HBH IS800 brukte vi en Sony Ericsson W902 mobiltelefon siden øretelefonen primært nok er tiltenkt brukere av musikkmobiler.

Oppkoblingen med Bluetooth gikk smertefritt. Rekkevidden er forbausende god. I åpent kontorlandskap kunne vi fjerne oss 20-30 meter bort fra telefonen før lyden forsvant.

Det eneste negative vi oppdaget i selve bruken av øretelefonene var at når man gikk fra telefonen og paringen ble brutt fungerte ikke autoparingen alltid like godt.

Vi sammenlignet HBH IS800 med øretelefonene, også det in-ear øreplugger, som leveres med Sony Ericsson W902 og Norges mest solgte hodetelefoner. Koss Porta Pro.

Les også: Bærbar råtass

Trådløs stereo

Den trådløse Bluetooth-teknologien (A2DP) leverer stereo trådløst og gjør det bra.

Lydmessig fant vi små eller ingen forskjeller mellom de tre hodesettene.

Det som ble tydeligst var at de trådløse hodetelefonene ikke har det samme problemet med lydsmitte fra ledninger som gnisses mot klærne som hodetelefoner med kabler har.

Spesielt standardøretelefonene som leveres med W902 har dette problemet. På Koss Porta Pro er dette et langt mindre problem.

Såkalte in-ear-hodetelefoner gir også et noe annet lydbilde enn hodetelefoner som ligger utenpå ørene. I sum er vi ganske imponert over disse små ørepluggene fra Sony Ericsson.

Spesielt over at de klarer å gjengi relativt dyp bass, samtidig som de lysere partiene blir godt ivaretatt.

De fungerer også greit som handsfri til mobilen, selv om de nok primært er laget for å spille musikk.

To ulemper

To klare ulemper har HBH IS800. Det viktigste er at miniatyrstørrelsen går ut over batterilevetiden. Den oppgitte "levetiden" på fire timer stemmer sikkert, men vi opplevde en del ganger å gå tom for strøm. Her trengs det lading minst en gang om dagen,

Det andre på minussiden er at man med trådløse hodetelefoner ikke få brukt FM-radio-en på mobilen - den trenger nemlig hodetelefonens kabel som antenne.

Størrelsen i selg selv (veier bare noen få gram) gjør sitt til at ledningen nok kan være lett å rote bort eller miste, så pass godt på for denne er det mange som blir glade for å finne. Løp og kjøp.

Les også: Alle våre tester av bærbare PC-er finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning