Nokia Lumia 925

Her er Nokias nye supermobil

Nokia Lumia 925 er Nokias nye toppmobil.

Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Nokia Lumia 925

  • Skjerm: 4,5 tommer AMOLED
  • Oppløsning: 1280 x 768
  • OS: Windows Phone 8
  • Prosessor: 1,5 GHz dual core
  • Minne: 1 GB RAM
  • Kamera: 8,7 MP
  • Lagringsplass: 16 GB
  • Batteri: 2000 mAh
  • Størrelse: 139 x 70,6 x 8,5 mm
  • Vekt: 139 gram

Nokia Lumia 925 blir Nokias nye toppmobil. Mobilen bruker operativsystemet Windows Phone 8 og kommer i salg i løpet av fjerde kvartal til en pris på drøyt 4.500 kroner.

I motsetning til tidligere Lumia-modeller, får Lumia 925 innslag av metall. Mens Nokia har vært tro mot sitt design med to komponenter, polykarbonat (plast) og glass, som på Lumia 920 og Lumia 620, har de nå integrert et aluminiumsbånd rundt mobilen. Dette båndet har ikke bare en visuell funksjon, men skal også bidra til å gjøre mottaksforholdene for mobilens antenner bedre.

Kamerafunksjonen er viktig for Nokia på deres toppmobiler. På Lumia 925 hevder Nokia at de har forbedret kameralinsen og programvaren slik at mobilen skal ta ende bedre bilder og vide - også i dårlig lys. Når vi fra tidligere tester vet at Nokia Lumia 920 er den smarttelefonen som tar best bilder i dårlig lys, så lover dette godt for Lumia 925.

En ny kameraapp skal også bidra til å gjøre fotoopplevelsen bedre. Nokia Smart Camera heter funksjonen. Mens man i normalmodus tar bilder med 8,7 megapikslers oppløsning, så tar man bilder med 5 megapikslers oppløsning når man bruker Nokia Smart Camera-funksjonen.

I retur for noe lavere oppløsning får man mange redigeringsmuligheter med Nokia Smart Camera. Eksempel på funksjoner i Nokia Smart Camera er «Best Shot» (velger det beste av ti bilder), «Action Shot» (legger flere bilder opp på hverandre, alle rammer/bilder kan redigeres individuelt i etterkant), «Motion Focus» (gjør bakgrunnen uskarp) og «Change Faces» og i tillegg finne det et modus som lar deg fjerne objekter i bevegelse. Den siste funksjonen vi l for eksempel automatisk fjerne en person som går inn i «motivet» ditt og som du ikke ønsker skal være en del av bildet.

Har du først tatt et bilde med Nokia Smart Camera, kan du alltid gå tilbake og redigere bildet på nytt.

Nokia Lumia 925 kommer også med alle «Here»-appene som kart og navigasjon.

Les også:

10 smarte tips til Dropbox

Toppkarakter til lekker iMac

Test: Lenovo Ideapad Yoga 13

Så enkelt installerer du Windows 8 på en Mac

METALL: Nokia har inkludert en aluminiumsramme rundt mobilen. Det har både en visuell funksjon, men skal også bidra til å gjøre forbedre antennesignalene.

METALL: Nokia har inkludert en aluminiumsramme rundt mobilen. Det har både en visuell funksjon, men skal også bidra til å gjøre forbedre antennesignalene. Foto: Nokia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning