T-mobile først ute med en mobil basert på Googles Android

Googles mobil lanseres i dag

Den mye omtalte Google-mobilen lanseres i New York i dag.

HELT ÅPENT: Android-telefonen byr på helt nye måter å samkjøre nettprat, kart, gatebilder og navigasjon på.

HELT ÅPENT: Android-telefonen byr på helt nye måter å samkjøre nettprat, kart, gatebilder og navigasjon på. Foto: FOTO: Google

Publisert Oppdatert

I dag 10:30 lokal tid (16:30 norsk tid) i New York lanserer Google i samarbeid med T-mobile den mye omtalte Google-mobilen. Dette blir den første mobiltelefonen som er baserert på Googles operativsystem for mobiler - Android.

Hvorvidt det er snakk om den mye omtalte mobilen fra HTC vites ikke. Tidligere i høst har Google og HTC vist frem en telefon på en konferanse for Google-utviklere. Dette var en telefon som lignet veldg på en modell som tidligere har blitt kalt HTC Dream. Ifølge The Guardian var merkenavnet tildekket.

Google Android, som det nye operativystemet heter, skiller seg fra for eksempel Iphone i at man vil kunne laste ned hva man vil av programvare på den.

Som Klikk.no har skrevet tidligere, ligger det allerede tester av telefoner ute på nettet.

LES OGSÅ: Googles Iphone-utfordrer klar i høst

Produsenten HTC ahr tidligere anslått at de kommer til å selge 600.000-700.000 av den mye omtalte telefonen. Bransjeekspertene har vært litt mer forsiktige og antydet et salg på rundt en halv million eksemplarer i år

Ifølge IT-avisen skal telefonen koste 199 dollar - eller cirka 1200 norske kroner. Til sammenligning koster iPhone 3G nøyaktig det samme i USA.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning