Gjennomført kvalitet

Nokia 8800 Arte

Det er sjelden man kommer over en telefon med så høy byggekvalitet som akkurat Nokia 8800 Arte. Nokia flesker til!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ KVALITET

+ mye med i pakken

+ OLED skjerm

+ «full funksjonalitet»

- Pris

- ikke radio

Nokia 8800 Arte

Gadgetsfakta:

Kamera: 3 Megapiksler

Skjermstørrelse: 2"

Skjermoppløsning: 240 x 320 pixels

Minnekort: Nei

Internminne: 1GB

Frekvenser: 900, 1800, 1900, 2100 MHz

HSDPA: Nei

3G: Ja

EDGE: Ja

Radio: Nei

Bluetooth: Ja

Mål: 10,9 x 4,56 x 1,46 cm

Vekt: 150 gram

Når man får telefonen i hånden er det første man reagerer på vekten. Den er tung. Men ikke tung på en dum måte. Den er akkurat tung nok til at man kjenner byggekvaliteten. Telefonen er bygget i rustfritt stål og virker utrolig «tight» og fin. Særlig skyvefunksjonen. Den virker robust og gir akkurat passe motstand.

De såkalte softknappene lyser opp etter hvert som de skal brukes, slik at de er gjemt når man ikke bruker dem. Hvor kraftig knappene og OLED-skjermen lyser, bestemmes av hvor mørkt eller lyst det er i rommet. Den forandrer altså lysstyrken slik at det skal bli mest mulig behagelig å se på. Skjermbakgrunnen er også dynamisk og forandrer seg hele tiden.

Den har også noen andre småkule funksjoner; man kan tappe på skjermen for å vise en særdeles smakfull analog klokke og man kan snu mobilen opp ned for å dempe innkommende samtaler.

Bluetooth-headsettet som følger med har en trykkfølsom flate slik at man bare drar fingeren langsetter for å stille volumet. Det følger også med et læretui og et bordstativ. Rett og slett en utrolig stilig pakke!

Spesifikasjoner

Produsent Nokia
Pris 7881

Konklusjon

Denne mobilen kommer også i en eksklusiv utgave kalt «Nokia 8800 Sapphire Arte», som har en ekte safir edelsten som «OK-knapp» og nedparten av mobilen er kledd i lær. Ellers er de to telefonene like. Dette er virkelig en designtelefon som har beholdt funksjonalitet og brukervennlighet. Men så var det prisen da.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning