Dyr lettvekter

Motorola q9h

Motorola leverer en telefon som mangler både GPS og WiFi. Da blir det fort dyrt å betale nesten 4000 kroner. Men mobilen er kjapp og har et strålende tastatur.

DÅRLIG LYDKVALITET: Motorola q9h lider dessverre under dårlig lydkvalitet i samtaler.

DÅRLIG LYDKVALITET: Motorola q9h lider dessverre under dårlig lydkvalitet i samtaler. Foto: chris

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kjapp

+ Skjerm i bredformat

+ Formidabelt tastatur

- Ikke WiFi

- Ikke GPS

- Dårlig lydkvalitet under samtaler

Spesifikasjoner Motorola q9h

Leverandør: www.motorola.no

Operativsystem: Windows Mobile 6

Kamera: 2 Megapixel

Skjermstørrelse: 2,4"

GPS: Nei

WiFi: Nei

HSDPA: Ja

3G: Ja

Radio: Nei

Windows Mobile har ikke rykte på seg for å være kjapp. Det tar tid å få fram skjermbilder, og hvis man skriver for fort henger de ofte rett og slett ikke med. Her er Motorola helt motsatt. Selv når minnet begynner å bli fullt, er telefonen fortsatt meget kjapp og responsiv. Tastaturet er også helt formidabelt og bidrar til en god opplevelse å skrive SMS eller e-post. Knappene er akkurat store nok, med akkurat passe mellomrom.

Telefonen leveres med 3G og HSDPA, men vi savner GPS og ikke minst WiFi. Dette er ting som begynner å bli standard på litt mer avanserte telefoner. En annen ting vi biter oss merke i er lydkvaliteten. Høyttaleren gjengir grumsete lyd uten diskant. I støyende omgivelser blir det derfor problematisk å holde en flytende samtale.

I tillegg til internminne på 256 MB, følger det med 512 MB på et MicroSD-kort. Dette er nok ikke den typiske telefonen for musikkentusiasten, så vi synes det er positivt at de tar seg bryet og prisstigningen med å legge med et 512 MB kort, som holder for de aller fleste.

Spesifikasjoner

Produsent Motorola
Pris 3690

Konklusjon

Med Motorola Q9h får du en av de raskeste Windows-telefonene på markedet med et vanvittig godt full-size-tastatur. Men, uten WiFi eller GPS føler vi at en pris på oppunder 4000 kroner ikke kan forsvares. Særlig ikke når lydkvaliteten er såpass dårlig at den i tillegg fungerer dårlig som en standard telefon.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning