Designtelefonen

Samsung M7500 (Armani Night Effect)

Armani kan ikke bare lage dresser. Samsung sin Armani-mobil er også en habil musikkavspiller.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Separat hodetelefoninngang

+ funksjonsknapper for musikkavspilling på siden

+ mulighet for to headset

- Ikke medfølgende lagringsminne

- volum kan ikke justeres når du bruker menyene

- dårlig lyd i medfølgende hodetelefoner

Foto: Knut Arild Vold

Foto: Knut Arild Vold

Spesifikasjoner

Skjerm: 2,2"

Minne: 120 MB

GPS: Nei

Kamera: 3,15 mp

Når Armani setter sitt stempel på en mobiltelefon, er det naturligvis design som har stått i fokus. Dette er en flat, stilren og maskulin modell. I tillegg har den et voldsomt neonlys rundt det hele, derav navnet Night Effect. Vi skal ikke stikke under en stol at ordet «Harry» har vært hørt av venner og kjente underveis i testingen.

Neonlyset kan imidlertid skrus av, og vi er uansett ikke noe motepoliti. Og som musikkspiller tilfredsstiller den nesten alle krav.

For å ta det vi liker best først, den har en 3,5 mm jacktilkobling for ordinære hodetelefoner, og den har dedikerte knapper på siden for play/pause og bytting av låt. Hvorfor volumknappenen plutselig brukes til å bla opp- og ned når du går inn i menyene er imidlertid et stort mysterium for oss. Dermed har du dobbelt sett med knapper til å bla i menyer, og ingen muligheter til å justere volumet uten å gå til musikkspilleren eller hovedskjermen. Svært irriterende!

Vi synes også det er litt rart at Samsung ikke har lagt med et minnekort til denne telefonen, slik at det blir plass til litt musikk. Men minnekort er ganske billig, så vi trekker ikke så veldig mye for det. Spilleren er uansett utstyrt med det viktigste: minnekortleseren.

I tillegg til å koble til hodetelefoner i 3,5 mm hodetelefonutgangen, kan du koble til et sett via USB-grensesnittet. Det betyr at to personer kan høre på musikk samtidig med denne telefonen. Det er en fin løsning, men problemet er at de medfølgende hodetelefonene for USB har dårlig lyd. Dermed trenger du en adapter hvis begge er kravstore til lydkvaliteten.

Prisen er ikke så aller verst heller på denne telefonen, men med et minnekort kommer den fort opp i 3000 kroner. Dermed blir den en direkte konkurrent til Nokia 5800. Selv ville vi valgt Nokia hvis vi fikk kniven på strupen, fordi den gir mye mer telefon for pengene.

Laveste nettpris: 2.522 kr (www.amentio.no)

Leverandør: www.samsung.no

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 2522

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning