Sony Ericsson Idou: Mobil med 12,1 megapiksel kamera

Denne blir helt rå

Til sommeren kommer Idou. Den hittil råeste telefonen fra Sony Ericsson. 12,1 megapiksel kamera og berøringsskjerm er to viktige stikkord.

RÅ: Idou skal få alt du som mobilbruker har lyst på: musikk, foto, underholdning, film, spill, berøringsskjerm og mer til.

RÅ: Idou skal få alt du som mobilbruker har lyst på: musikk, foto, underholdning, film, spill, berøringsskjerm og mer til. Foto: FOTO: Sony Ericsson

Publisert Oppdatert

Finanskrise eller ei. Til sommeren kommer mobilen som Sony Ericsson håper og tror vil gi hakeslepp på alle som mener iPhone er det råeste. Berøringsskjerm, 12,1 megapikselkamera og alle andre tenkelige funksjoner skal gjøre Idou til en "må-ha"-telefon.

- Dette blir vår råeste telefon til nå, sier Eric Sandsmark i Sony Ericsson. Idou ble vist fram i går kveld da den store mobilkonferansen Mobile World Congress startet i Barcelona, Spania. Idou ble også presentert på en pressekonferanse i Norge i dag, selv om det bare ble vist film og bilder av mobilen.

Les også: 9 grunner til å vrake iPhone

Har alt

Mobilen skal ifølge Sony Ericsson ikke kompromisse på noen områder. Det råest blir et 12,1 megapiksel kamera. I dag er det 8,1 megapiksel som den høyeste oppløsningen man får kjøpt på mobiltelefoner. Til sammenligning har speilreflekskameraet EOS 450D fra Canon 12 megapikslers oppløsning.

Skjermen blir en 3,5 tommers berøringsskjerm og den kommer med trådløse hodetelefoner. I tillegg er den spekket med andre funksjoner og løsninger man finner på de mest avanserte mobiltelefonene på Sony Ericsson.

Strategiskifte

Selv om Sony Ericsson fortsatt skal ha mange mobiler rettet mot flere målgrupper, innebærer lanseringen av Idou og W995 et lite strategiskifte for Sony Ericsson.

- Også vi har lagt merke til at mange vil ha alt i en telefon, sier Sandsmark.

Sony Ericsson har derfor valgt å lansere flere nye telefoner som både tar hensyn til brukernes behov innenfor kommunikasjon og underholdning. Vi vil derfor se flere telefoner som både har et godt kamera, Walkman-funksjon (musikkspiller) og alt det andre avanserte forbrukere forventer av en mobiltelefon.

Les også: 13 ting du ikke trenger når du har iPhone

Som iPhone?

Sony Ericsson hintet også på en pressekonferanse i dag tidlig at de jobbet med en modell for applikasjonsutvikling på Idou og andre mobiler. Som kjent har Apple hatt stor suksess med sin modell der de åpner opp for at alle som vil kan lage programmer til mobilen.

Det ble også hintet om at de jobber med å få på plass samarbeidspartnere for å levere digitalt innhold som musikk og film til mobilen. Trolig kommer det flere nyheter rundt dette sammen med lanseringen av Idou. Idou skal lanseres i 2. kvartal i år.

Operativsystemet på mobilen blir fra Symbian Fundation. Og prisen? Ifølge Sandsmark i Sony Ericsson vil den legge seg i det øvre prissjiktet der man finner Xperia X1, noe som betyr en prislapp på minst 6.000 kroner på lanseringstidspunktet.

Les også: Test av Sony Ericsson Xperia X1

Se videoklipp av Idou på YouTube:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning