Spesifikasjoner HTC s730

Leverandør: www.htc.no

Operativsystem: Windows Mobile 6

Kamera: 2 Megapixel

Skjermstørrelse: 2,4"

GPS: Nei

WiFi: Ja

HSDPA: Ja

3G: Ja

Radio: Nei

Kort sagt:

+ Pris

+ Størrelsen

+ Kjapp

+ To tastaturer

+ HSDPA


- Kranglete numerisk tastatur

- I kke GPS

Dette er noe så sjeldent som en Windowstelefon med QWERTY-tastatur som ser ut som en «vanlig» telefon. Designmessig er telefonen så som så. Den virker litt «plastaktig». Det grå ytre kombinert med de grå skjermbildene kunne vel også vært litt mer spennende. Men det er på godt og vondt. Mobilen er ikke glorete og skjermbildene kan man forandre utseende på. Knappene i front er sånn midt på tre. De er litt små og har en smule dårlig respons. Vi skulle helst sett at HTC gjorde knappene for å besvare og avslutte anrop mindre, og resten større. Det som er designmessig spennende med telefonen er QWERTY-tastaturet som kommer til syne når man sklir telefonen fra hverandre. Skjermbildet vil da vri seg.

I menyer er mobilen lynrask. Det vil si lynrask i Windows Mobile-målestokk. Windows Mobile er et seigt operativsystem, men S730 er en av de kjappere mobilene vi noen gang har testet med Windows Mobile.

Denne rare krysningen av en vanlig telefon og en smartmobil fungerer veldig bra. Det er rart ikke flere har samme løsningen med numerisk og QWERTY-tastatur. Og det er deilig at den er relativt kjapp i bruk. Dette er også en av de få Windows-mobiler som er lommevennlige.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent HTC
Pris 3025

Konklusjon

Vi skulle helst sett at det numeriske tastaturet hadde vært litt mindre «knotete», og vi synes ikke telefonen virker spesielt solid. Prisen på litt over 3000 kroner er testens nest billigste, men vi føler at GPS burde være på plass i en smarttelefon nå til dags. Dette kan derimot være et godt alternativ om man er ute etter en billig, liten telefon og ikke trenger GPS.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!