Det ser du kanskje som en bagatell, i og med at det er så lett å bytte navn på bildene når de kommer over i PC-en, men hvorfor ikke gi dem et annet navn allerede i telefonen? Å velge mer praktiske navn er greit i de fleste mobilene og også i en del kameraer.

Skal du for eksempel tilbringe helgen hos bestemoren din i Drammen og vet at du kommer til å ta en del bilder der, kan du endre bildenavnet til for eksempel Drammen. Bildene kommer deretter til å hete Drammen001, Drammen002 og så videre.

Hvordan du går fram er avhengig av telefonmodellen, men du finner vanligvis ut av det uten problemer om ser på innstillingen for kameraet. Og husk å bytte til et annet filnavn når du har reist fra Drammen...

Et eksempel fra vår HP iPaq Messenger-telefon:

Velg Kamera -> Meny -> Alternativer -> Kamera -> Skriv inn filmnavnprefiks

Her er "img" valgt som standard. Dette kan du endre til "mobilbilder", navn på personer, steder eller hva med "ferie 2008". Det gjør det letter å finne frem i mobilbildene dine når du senere laster dem over på PC-en din.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!