Universalfjernkontroll: One for All Xsight Touch

Uferdig lekkerbisken

Universalfjernkontroller er alltid en tålmodighetsprøve. Spørsmålet er alltid om det er mulig for den tålmodige å komme helt i mål med konfigurasjonen.

UTKONKURRERT: Xsight Touch er en lekker sak, men i forhold til Loghitech sine Harmony-modeller er den utkonkurrert på konfigurasjon og tilpasning.
UTKONKURRERT: Xsight Touch er en lekker sak, men i forhold til Loghitech sine Harmony-modeller er den utkonkurrert på konfigurasjon og tilpasning. Foto: FOTO: Tron Høgvold
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: One for All Xsight Touch

Enheter: 18

Belyste knapper: ja

Brukerprofiler: 6

Ladestasjon: ja

Laveste nettpris: 1803 kr (PCutstyr.no )

Leverandør: www.turascandinavia.com

Xsight Touch er en lekker fjernkontroll med trykkfølsomt display.

Hele 18 komponenter skal den kunne holde styr på - samtidig. I tillegg til å kontrollere hver enkelt komponent, kan man sette opp aktiviteter. Trykk «Se TV», og den skrur på TV-en, receiveren og dekoderboksen, og gjør alle de nødvendige innstillinger på hver enkelt komponent.

Les også: Test av Logitech Harmony One

Vil du se TV2 Zebra, trykker du på kanalikonet på skjermen. Det følger til og med en ladestasjon til fjernkontrollen i esken, så her ligger alle forhold til rette for en komplett fjernkontrollopplevelse.

Problemet er bare programmeringen. Her foregår alt via nettleseren og en plugin til denne. Det går tregt, og dessuten er databasen over produkter og fjernkontrollkoder mangelfull.

Les også: Test av Logitech Squeezebox Duet

I mitt eget oppsett ble kodene til receiveren helt feil, og koder til dekoderen fantes ikke i det hele tatt. Blu-ray-spilleren fantes ikke i databasen, men fikk til slutt koder fordi selve fjernkontrollmodellen fantes.

Hos Logitech finnes koder til alle mine enheter, og alt funker uten problemer. Med Xsight måtte jeg derfor sette i gang og lære fjernkontrollen kodene manuelt, og dermed ble veien helt fram til mål unødvendig lang.

Les også: Test av Pinell Supersound

Her gjenstår det med andre ord en stor jobb i å forbedre databasen. Samtidig bør One for All lære av Logitechs programvare, slik at fininnstilling av kommandoer og aktiviteter blir enklere.

Xsight Touch er feiende flott i seg selv, og vi ser ikke bort fra at den kan bli et flott produkt etter hvert, men pr. i dag feier Logitech all konkurranse av banen pga. bedre databaser og bedre programvare.

Flere tester finner du her:

Klikk Teknologi

Klikk Motor

Klikk Friluft

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2009, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også