Stor og stilig PC-skjerm

Test: ViewSonic VX2262wm

ViewSonic sin nye 22-tommers PC-skjerm er stilig, men den har noen svakheter.

STILIG: ViewSonic VX2262wm her utseende med seg, men når ikke helt opp når det kommer til bildekvalitet.

STILIG: ViewSonic VX2262wm her utseende med seg, men når ikke helt opp når det kommer til bildekvalitet. Foto: Foto: ViewSonic

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stilig utseende

- Ustødig

- Litt svak bildekvalitet

Spesifikasjoner: ViewSonic VX2262wm

Størrelse: 22"

Skjermoppløsning: 1680x1050

Responstid: 2 ms

Statisk kontrast: 1.000:1

Lysstyrke: 300 cd/m2

Innsynsvinkel: 170 grader

Høyttaler: 2 x 2 W

Strømforbruk: 54 W (ved full lysstyrke)

Strømforbruk stand-by: 9 W

Laveste nettpris: 2250,- (www.papyrus.no)

Produsent: www.viewsonic.no

22 tommer er en fin størrelse for en PC-skjerm som for eksempel skal kobles til den bærbare PC-en når man sitter hjemme ved skrivebordet og vil jobbe med bilder eller video. Prisnivået på 22-tommere er også i ferd med å gjøre det mer aktuelt for folk flest.

ViewSonic VX2262wm koster en del hundrelapper mer enn de billigste 22-tommerne som selges her i landet. Den er laget i svart pianolakkert plast, med en smal ramme og en slank fot. Dermed tar den ikke mer plass en nødvendig på skrivebordet. Den slanke foten gjør at skjermen ser bra ut, men er dessverre også en av svakhetene. Skjermen står nemlig ikke helt stødig på foten, og ved en liten berøring gynger den fra side til side. Dette blir trolig aller mest irriterende hvis du setter den på et litt ustødig skrivebord. Skjermen kan heller ikke justeres i høyden eller til sidene, men bare vippes opp og ned.

Heller ikke bildekvaliteten er helt slik vi skulle ønske oss av en skjerm i denne prisklassen. Ved full lysstyrke er det en viss lyslekkasje langs kantene, altså at mørke områder langs kanten blir lysere enn de skal være. Fargemetningen litt svak etter vår smak, og innsynsvinkelen er nok ikke fullt så god som spesifikasjonene lover, særlig horisontalt. Du skal ikke ha veldig spiss vinkel før fargene begynner å svekkes.

Av tilkoblinger finner du analogt og digitalt PC-signal (VGA og DVI), men den mangler HDMI. Det er heller ikke funnet plass til en USB-hub, slik mange av konkurrentene har. Ingen stor mangel, men det er praktisk å kunne koble USB enheter rett i skjermen, særlig når man bruker stasjonær PC.

ViewSonic VX2262wm er utstyrt med to små høyttalere på undersiden, som gjør at man slipper å ha PC-høyttalere på skrivebordet. Dette er praktisk, men lydkvaliteten er nok i svakeste laget for dem som liker å høre på musikk ved PC-en.

Les også: Alle våre tester finner du her

Spesifikasjoner

Produsent ViewSonic
Pris 2250

Konklusjon

ViewSonic VX2262wm er en lekker skjerm, men etter vår mening når den ikke helt opp når det gjelder bildekvalitet. Fargemetningen er heller ikke helt hvor den bør være for en skjerm til denne prisen. Mangel på høydejustering av skjermen, samt at den står noe ustøtt trekker også ned.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning