Fujitsu P27T-6P

Stor og super PC-skjerm

Fujitsu har lansert en 27-tommers PC-skjerm som er helt glimrende hvis du ønsker en stor skjerm med nøyaktig fargegjengivelse.

NØYAKTIG: Alle som jobber med å redigere film eller bilder vet å sette pris på en skjerm med stor fargenøyaktighet.

NØYAKTIG: Alle som jobber med å redigere film eller bilder vet å sette pris på en skjerm med stor fargenøyaktighet. Foto: Knut Arild Vold, HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott fargegjengivelse

+ Godt kalibrert fra fabrikken

+ Høy skjermoppløsning

- Noe støy i antirefleksbelegget

- Dyr

Spesifikasjoner: Fujitsu P27T-6P

Skjermstørrelse: 27 tommer

Skjermoppløsning: 2560x1440

Størrelsesforhold: 16:9

Oppgitt lysstyrke: 350 cd/m²

Målt lysstyrke: 315 cd/m²

Oppgitt kontrast: 1000:1

Målt kontrast: 450:1

Oppgitt responstid: 6 ms

Videotilkoblinger: VGA, DVI-D (dual link), 2xHDMI, Displayport

Høyttaler: Ja

USB-hub: 4xUSB 2.0

Dell sin 27-tommers IPS-skjerm U2711 har vært på markedet et par år nå, og har vakt stor begeistring blant dem som ønsker en stor skjerm med god fargegjengivelse.

Når Fujitsu nå er ute med en tilsvarende modell, så er det i praksis den samme skjermen vi snakker om. H-IPS-panelet som er produsert av LG er nemlig det samme i de to modellene. Vi har satt de to modellene side ved side, og etter kalibrering er det nærmest umulig å se forskjell på skjermbildet.

Foto-vennlig

Bruken av IPS-paneler i PC-skjermer for forbrukermarkedet er godt nytt for alle hobbyfotografer - enten du bruker fotokunstteknikker som HDR eller bare skal redigere dine beste portrettbilder.

For er du en aktiv hobbyfotograf som stadig jobber for å ta bedre bilder, så er etterbehandlingen på en god skjerm en viktig del av bildeflyten.

Likevel er det forskjeller som er verdt å merke seg, og som er viktigere enn at Fujitsu sin modell er hvit, mens Dell er svart.

Bedre kalibrert

Den viktigste er at Fujitsu P27T-6P er bedre kalibrert fra fabrikken. Siden det også følger med software som hjelper deg med å kalibrere manuelt, i tillegg til fargeprofil, er det god mulighet for å oppnå et svært godt bilde uten å investere i kalibreringsutstyr (noe vi antar de færreste amatører gjør).

I tillegg er det forskjell i hvordan skjermen er utformet med knapper og tilkoblingsmuligheter. Fujitsu har «byttet ut» en DVI-port med en ekstra HDMI 1.3 i forhold til Dell. Fujitsu P27T-6P kan også brukes på høykant, noe som kan være svært praktisk når du surfer eller jobber med dokumenter.

Hvis du er ute etter en stor skjerm med mye plass på skrivebordet og svært god fargegjengivelse, trår du ikke mye feil ved å velge denne 27-tommeren fra Fujitsu. Selv om oppgitt responstid ikke er optimal, vil du også kunne ha god glede av denne til spill.

Les også:

Dette blir verdens letteste 14-tommers bærbare PC

Test: Råsterk og stillegående spill-PC

Denne metoden kan gi deg lavere mobilregning

100.000 har kjøpt denne mobilhøyttaleren

Følge HjemmePC på Facebook

Spesifikasjoner

Produsent Fujitsu.no
Pris 4995

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning