NAD + Dali (Best i test)

Utsøkt dansk minimalisme

Storslott duo.

NAD + Dali ser ut som et enkelt anlegg, men ikke la deg lure.

NAD + Dali ser ut som et enkelt anlegg, men ikke la deg lure.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Uhørt forsiktighet og respekt i lydgjengivelsen.

- Du får ikke bedre musikk ut enn det du putter inn.

Skandinavisk renhet. Hvis det er en høyttaler som omfavner den ånden er det danske Dali. Concept 1 er deres minste og billigste modell, og i kombinasjon med NAD CD-receiver C 715, blir de en storslått duo. En perfekt gjengitt diskant og en varm mellomtone med enestående stereoseperasjoner står i fokus. Den heller beskjedne bassen kan med fordel suppleres med en separat subwoofer en gang i framtiden.

Ideen her er åpenbar: det er musikerne som står for det kunstneriske. Både NAD og Dali prøver å gjengi alle aspekter av lyden. Noe som riktignok kan være en ulempe når mange av albumene dine plutselig viser seg å være skikkelig dårlig håndverk. Med dette settet er det aldri mer morsomt eller bedre enn musikken selv gjøre det, men vel framført og skikkelig innspilt musikk får på den annen side en subtil og respektfull fremstilling som er så å si upåvirket.

Alice in Chains akustiske MTV-opptreden i 1996 i New York er nesten pinefull påtrengende, både med sjelfylte gitarer og en nervepirrende Layne Staley. Det slår meg praktisk talt midt i mellomgulvet.

På den plassen i notatblokken min hvor jeg skulle skrive ned noe om gjengivelsen av The Cardigans - Feathers and Down, det er tomt. Jeg var vel veldig opptatt med noe "mandig", som om å ikke å grine eller noe.

Produsenter: NAD og Dali

Forsterker: NAD C 715 CD Receiver

Høyttalere: Dali Concept 1

NAD + Dali leverer utsøkt dansk minimalisme.

NAD + Dali leverer utsøkt dansk minimalisme. Foto: Slettes

Spesifikasjoner

Produsent www.hifiklubben.no
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning