Optoma Pico pocket projektor

Lommeprojektor

Er Optomas lommeprosjektør DLP DJ noe å satse på?

LITEN: Denne projektoren kan du putte i lommen.

LITEN: Denne projektoren kan du putte i lommen. Foto: FOTO: Optoma

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Vi kan i hvert fall slå fast at vi ikke akkurat snakker hjemmekino her, men vi kunne ikke la sjansen gå fra oss til å se nærmere på denne videoprojektoren som er liten nok til å få plass i lommen. Optoma Pico benytter seg av TIs Pico DLP chip, og er omtrent like stor som en mobiltelefon.

Les også: Test av Sharp LX-52XS1E

Vekten er 115 gram, og de strategiske målene er 5 x 10,3 x 1,5 cm. Strømkilden er et oppladbart litiumbatteri (som varer i omtrent 90 minutter), og det er kun to kontroller: En for å justere på/av/brightness og et hjul som regulerer fokus. Input er via en treveis minijack, og i tillegg følger det med diverse tilslutningsledninger.

På den positive siden

Tilkoblet til et videokamera, et digitalt kamera, iPod, PDA eller en lignende AV-kilde, kan Pico projisere bilder på fra 10 til 130 cm i bredden, over en distanse på 20 cm opp til 2 meter.

En liten innebygd høyttaler på 0,5W gjør at du også kan lytte til musikk eller lydspor. En tripod kan også kobles til basen via en adapter.

Les også: Disse Blu-ray-filmene må du ha

På den negative siden

Etter at den første wow-faktoren har roet seg, blir du raskt klar over Picos begrensninger. En påstått kontrast på 1000:1 hjelper lite, du er avhengig av å være i et mørkt rom for å se noe i det hele tatt. Det er lite som imponerer med bildene om du befinner deg i lyse omgivelser. Oppløsningen er dessuten begrenset til 320 x 240 piksler.

For prisen av denne lommeprosjektøren kan du like gjerne kjøpe deg en netbook, som (til tross for at den er adskillig større) kan tilby et lysere display, mulighet til å spille mediefiler uten eksternt tilbehør, i tillegg til diverse former for multimediefunksjoner.

www.opt o mapico.com

Les også: 5 heftige luftpistoler

MINIPROJEKTOR: Med denne kan du vise et stort bilde på veggen fra mobilen eller iPod-en din.

MINIPROJEKTOR: Med denne kan du vise et stort bilde på veggen fra mobilen eller iPod-en din. Foto: FOTO: Optoma

Spesifikasjoner

Produsent Optoma
Pris 3490

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning