Kina lager Bluray-konkurrent

HD-DVD er en saga blott. Nå vil kinesiske produsenter utfordre Bluray.

KINA UTFORDRER: Blu-ray får snart en kinesisk konkurrent. Bildet er fra en lansering av nye Blu-ray-spillere fra koreanske Samsung i vår.

KINA UTFORDRER: Blu-ray får snart en kinesisk konkurrent. Bildet er fra en lansering av nye Blu-ray-spillere fra koreanske Samsung i vår. Foto: FOTO: AP Photo/Bang Sung-hae

Publisert Oppdatert

Det taiwanske bransjenettstedet Digitimes melder nå at Shanghai United Optical Disc har fullført første prøveproduksjon av HD-plater i formatet CBHD (China Blue High-definition Disc).

Produksjonen skal i gang for fullt i løpet av årets fjerde kvartal og vil i første omgang være rettet utelukkende mot det kinesiske markedet. Taiwanske diskprodusenter er skeptiske til at CBHD blir i stand til å konkurrere med Blu-ray, også i Kina, melder Digitimes.

En av grunnene til at kinesiske produsenter går for CBHD skal være lavere pris. For eksempel er det tre ganger rimeligere å sette opp produksjonsfasiliteter for CBHD enn for Blu-ray. Lisensavgiftene til produsentene er også langt lavere.

Billigere Blu-ray

Men prisene på Blu-ray-spillere er på full fart nedover. I det nordamerikanske markedet selges de enkleste spillerne nå for ned mot 300 dollar (1500 kroner).

Dermed er det ikke sikkert pris blir et like slagkraftig argument for det kinesiske alternativet. Dessuten har CBHD null støtte fra filmstudioene i Hollywood.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning