Herr Gåmann

Sony Walkman NWZ-A826

Med sin nye Walkman viser Sony at de kan det med tøff design. Produktnavn har de litt større problemer med

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra lyd og bra medfølgende hodetelefoner

- Litt dyr

- Ingen radio

Sony Walkman NWZ-A826

Spesifikasjoner:

  • FM-radio: Nei
  • Vekt: 58 g
  • Bluetooth: Ja
  • Diktafon: Nei
  • Skjerm: 2,4"
  • Batteri: 36 timer
  • Minnekort: Nei

NWZ-A826. Ouch. Det hadde vært greit om det var navnet på en industrirobot som monterte sammen lagertrucker. Eller kanskje en robot i Star Wars. Men som navn på noe så personlig som en MP3-spiller passer det skikkelig dårlig. Trenger virkelig Sony en navnepolitikk som gir flere alternativer enn bilnummer? Ifølge mine regnekunnskaper gir fire bokstaver og tre tall rundt firehundreogfemtiseksmillionernihundreogsyttisekstusen ulike kombinasjonsmuligheter. Hvor mange MP3-spilleren hadde Sony tenkt å lage, egentlig?

Nå vel. Designmessig lykkes de bedre. Her er det ikke noe Apple-kompleks å spore, som så mange andre produsenter sliter med. A826 er robust og kantete, og den tøffe gullfargen minner meg om en vellydende 80-tallsforsterker jeg kjenner. Luksusfølelsen er et faktum, og det stopper ikke ved det ytre. Sonys spiller gir fra seg en veldig naturlig lyd, og låter faktisk best i hele testen. Best i test er også de medfølgende hodetelefonene, som legger konkurrentene langt, langt bak seg. Hvis man ønsker, får man spilleren med trådløse hodetelefoner i stedet, men da må man legge på noen hundrelapper.

Alt dette veier til en viss grad opp for spillerens relativt høye pris, men det er også noen svakheter som lager riper i luksusfasaden. Album spilles med hakk mellom låtene, det går ikke an å lage spillelister og spilleren mangler radio. Dessuten føles den unødvendig stor, og akkurat som på iPod Touch, sitter jeg igjen med en irriterende følelse av å bruke en mobil uten telefonfunksjon. Litt Apple-kompleks har de kanskje hos Sony, likevel.

Richard synes:

Denne likte jeg utseendet på. Designet føles litt uventet, på en måte. Kanskje litt stor, men samtidig designmessig balansert, så det gjør ikke så mye. Sinnssykt tøff, faktisk. Det er en slags iPod-faktor på denne spilleren. Det er noe man blir forelsket i. Jeg liker nærhetsfølelsen i knappene. Det er den rake motsetningen til Samsung. Bra hodetelefoner, bra lyd, fin og enkel meny. Men jeg vet ikke, den skulle også hatt innebygd telefon.

Spesifikasjoner

Produsent Sony
Pris 1029

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning