Test av trådløst webkamera: Dlink DCS-2121

Herlige funksjoner, skuffende bildekvalitet

Webkameraet DCS-2121 fra Dlink har svært mange og avanserte funksjoner, men bildekvaliteten skuffer.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Trådløst

+ mange funksjoner/avanserte innstillingsmuligheter

- Dårlig bildekvalitet

- krever en del nettverkskunnskaper

- engelsk menyer

Foto: FOTO: Dlink

Foto: FOTO: Dlink

Spesifikasjoner

Sensor: 1280x1024

WLAN: 802.11g

Tilkobling: Høyttalere

Bevegelsessensor: Ja

Lagring: SD

Tidsstyrt: Ja

Dlink DCS-2121 er et trådløst webkamera som kan brukes til overvåking innendørs. Det har mange gode og nyttige funksjoner, men kommer til kort når det gjelder bildekvalitet.

Nå forventer vi ikke HD-bilder fra et rimelig overvåkingskamera, men vi synes bildene er i overkant uskarpe. Når det er sagt er det ikke problemer å identifisere personer og ansikter som kameraet fanger opp - så lenge lyset er godt.

Kameraet er også utstyrt med en nattmodus (ikke infrarødt). Vår erfaring er at kameraet er ubrukelig når lyset forsvinner. Selv vårt relativt godt opplyste inngangsparti forble sort når natten senket seg.

Les mer: Test av fem webkameraer

Snakk via kameraet

En av mange morsomme (og kanskje nyttige) funksjoner er at webkameraet har mikrofon og uttak for ekstern høyttalere. Det gjør at du kan snakke til dem du eventuelt ser på webkameraet.

Praktisk om du skal bruke det for å overvåke et inngangsparti og snakke med dem som ringer på. For alle med uærlige hensikter er det sikkert skremmende å bli tilsnakket og gjort oppmerksom på at de er blitt filmet.

DCS-2121 har mange innstillingsmuligheter. Du kan styre oppløsningen på ulike bildeprofiler som igjen kan brukes for å «streame» bilder direkte fra webkameraet. Du kan også bruke mobilen for å se på webkameraet (ikke testet).

Du kan starte opptak basert på hendelser som en bevegelse foran kameraet eller på bakgrunn av et digitalt signal. Opptak kan gjøres til et minnekort i kameraet, til en nettverksharddisk, til en PC eller det kan sende bildene.

Les mer: Uforklarlig lys i Hessdalen

Trådløst

Kameraet er trådløst, men krever tilkobling til ruter for oppsett. Oppsett av kameraet er enkelt, men mange av innstillingene til webkameraet krever at du er en relativt avansert bruker med kjennskap til konfigurering av din egen ruter.

Kameraet fungerte fint på vårt tidvis utstabile trådløse nett. Kameraet støtter også DynDNS slik at du kan sette opp en enkel webadresse for tilgang til kameraet utenfor ditt eget nettverk.

Totalt sett synes vi DCS-2121 gir mye webkamera for pengene. Perfekt kamera til bruk for overvåking av eget inngangsparti, garasjeporten, hytta (krever nettverk) eller til bruk for mindre bedrifter med overvåkingsbehov.

Litt skuffende bildekvalitet holder kameraet unna toppkarakteren.

Les mer: Test av sju digitale speilreflekser

Foto: FOTO: Dlink

Spesifikasjoner

Produsent D-Link
Pris 1469

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning