Canon EOS 1200D

Her er Canons nye bestselger

En ny og rimelig modell skal lokke nye kunder til å forsøke Canons speilreflekskamera.

BEDRE BILDER: Canon vil at flere skal bli fristet til å kjøpe et speilreflekskamera med introduksjonen av billigmodellen Canon EOS 1200D til cirka 4.500 kroner.

BEDRE BILDER: Canon vil at flere skal bli fristet til å kjøpe et speilreflekskamera med introduksjonen av billigmodellen Canon EOS 1200D til cirka 4.500 kroner.

Publisert Oppdatert

- Nedgangen i markedet for systemkamera var et sjokk for både oss og bransjen. Ingen hadde sett den komme, sier administrerende direktør i Canon Norge Erik Mikalsen.

Han viser til at det ble solgt 20 prosent færre avanserte systemkamera i fjor etter flere år med god vekst. Som markedsleder med nesten 50 prosent av dette markedet, merkes nedgangen ekstra godt for Canon. Ifølge bransjetall fra elektronikkbransjen skal nedgangen fortsette også i år og neste år.

Brukervennlig nybegynnermodell

For å møte nedgangen ønsker Canon at flere skal få øynene opp for bildekvaliteten et speilreflekskamera med muligheten for å skifte optikk kan gi.

- Vår nye EOS 1200D skal gi like god bildekvalitet som våre tidligere mellomklasse modeller, sier Trond Sliper i Canon.

Den nye innstegsmodellen i speilreflekssegmentet er laget for å få førstegangskjøperne raskt i gang med å ta bilder og video. Det nye kameraet lanseres derfor sammen med en app, EOS Bedre Bilder. Appen inneholder tips og veiledninger for å hjelpe brukerne til å ta bedre bilder. Appen er tilpasset EOS 1200D, men ifølge Trond Sliper vil den også inneholde en rekke generelle tips som man også kan bruke på andre modeller. Appen er tilgjengelig i engelsk språkdrakt fra og med i dag. Da heter appen EOS Companion. Den norske versjonen kommer først i mars, omtrent samtidig med at kameraet EOS 1200D blir tilgjengelig for salg i Norge.

Rimelig inngang

Anbefalt utsalgspris for Canon EOS 1200D er satt til 4.490 kroner. For den prisen får du et kamera med 18 megapikslers bildebrikke, en LCD-skjerm på 3 tommer og et kit-objektiv med 18-55 mm zoom med bildestabilisator.

Spesifikasjoner: Canon EOS 1200D

  • Sensor: 18 mp, 22,3 x 14,9 mm
  • Prosessor: Digic 4
  • Objektiv: EF/EF-S
  • Autofokus: 9 punkts
  • ISO: 100-6400 (High: 12800)
  • RAW: Ja
  • Menyspråk: Norsk
  • Størrelse: 129,6 x 99,7 x 77,9 mm
  • Vekt: 480 gram (inkl., batteri og minnekort)

Les også:

Overraskende god billigmobil

Samsungs proffe nettbrett: Galaxy Note 8.4 Pro

Stor test av 5 bærbare gaming PC-er

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning