Fantastisk og trådløs

Netgear EVA8000 Digital Entertainer HD

Netgear EV8000 spiller utrolig mange formater, og har mange morsomme tilleggsfunksjoner.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Svært god formatstøtte

+ Mange gode tilleggsfunksjoner

+ God pris

- Ingen mulighet for harddisk

- Litt kranglete på nettverksstøtten

Spesifikasjoner

HDMI: 1

SCART: Ja

Komponent: Ja

USB: 2

DivX: Ja

H.264: Ja

WLAN: 802.11 b/g

LAN: 10/100

S/PDIF: Coax + optisk

Harddisk: Nei

HD: 1080p

Netgear EVA8000 Digital Entertainer HD er en ren mediestreamer. Det betyr at det ikke er lagringsplass eller mulighet for å sette inn harddisk i selve enheten. Alt som skal spilles av her, må hentes fra andre enheter på nettverket, eller kobles til med USB.

Formatstøtten til denne boksen er helt i toppklasse. Det er vanskelig å finne mediefiler denne spilleren ikke bringer fram på TV-skjermen. DVD-er du har sikkerhetskopiert og lagt på harddisken på en annen PC i nettverket spilles greit av, hvis du har god nok hastighet i nettverket. Her er det heller ikke noe problem om DVD-en er lagret som ISO-fil. Også høyoppløste filformater som MKV (x264) spiser denne boksen greit. Undertekster til DivX og MKV er heller ikke noe problem, når du bare finner ut hvordan de skal skrus på (trykk Meny under avspilling). Vi gir også Netgear pluss for å huske hvor langt du har kommet i en videofil neste gang du setter i gang. Når det gjelder musikk, spiller Netgear EVA8000 de fleste formater, og viser også omslagsbilde.

I tillegg til dette har EVA8000 en del interessante tilleggstjenester. Den kan spille av video fra YouTube direkte, og også bilder fra Flickr. For å få tilgang til disse funksjonene må du installere et program på PC. Hvis denne PC-en har et TV-kort skal det også være mulig å hente TV-signal og planlegge opptak direkte fra Netgear EVA8000. Selv om vårt TV-kort skal være støttet av Netgear klarte vi ikke å få denne funksjonen til å virke, uten at vi fant ut hva som var problemet. Muligens skyldes det en konflikt med Windows Media Center.

Dessverre svikter Netgear litt på nettverksstøtten. Den viser seg å være ganske sær på hva den vil hente opp av medieservere. Vi klarte ikke å få den til å godta UPnP fra noen av NAS-diskene i NAS-testen. Også Windows Home Server ser den ut til å ha problemer med. Fra en PC med Windows Media Player 11 er det derimot ikke noe problem å hente innhold. Den takler også fint delte mapper, så lenge de ikke krever innlogging med passord.

Netgear skal få pluss for å ha laget en enhet som har størrelse som en vanlig stereokomponent. Enheten passer dermed perfekt i stereoracket. Den har to antenner på baksiden, og disse har brukbart mottak. Dessverre er det ikke mulig å bytte ut antennene til noen større, hvis mottaket i stereoskapet er for dårlig.

Alt i alt er dette en av de aller beste mediestreamerne i denne testen, hårfint slått av Popcorn Hour som har harddiskstøtte og håndterer nettverket noe bedre. Netgear er derimot litt billigere, har trådløs nettverksstøtte og massevis av morsom tilleggsfunksjonalitet. Trenger du ikke harddisken, eller er ute etter en trådløs enhet i stua, nøler vi ikke med å anbefale Netgear EVA8000. Vær imidlertid klar over at det vil dukke opp en ny modell, EVA9000, om ikke altfor lenge.

Spesifikasjoner

Produsent Netgear
Pris 1653

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning