TEST: NAD Viso Five

Det enkle er det beste

Vi lar oss forføre av den enkle elegansen til NAD Viso Five.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Utmerket byggekvalitet og stil

+ flott lydgjengivelse

- Ingen videokonvertering eller HDMI-switching

- Blu-ray-versjon kan du med andre ord glemme

Gadgetsfakta

Flerkanals forsterker: 5 x 45W

Flerkanals ut: 5.1 phono

Videooppskalering: 1080i

Progressiv skanning: 480p/576p/720p

Multiregion: kun region 2

HDMI: 1 stk. (v1.3)

Komponent: 1 inn, 1 ut.

SCART: 1 stk. RGB

Audiodekodere: Dolby Digital/DTS 5.1

Phono audio ut: Stereo

Digital audio ut: Coax + optisk

Dimensjoner: 43,5 x 13,5 x 37 cm

Vekt: 12,6 kg

Tilbehør: Tuner med mulighet for oppgradering til DAB og 30 AM/30 FM forhåndsinnstillinger, tilkobling for iPod (valgfritt), RS232 port, 12-volt trigger ut, optisk digital utgang, dynamisk-range kontroll, bass management, on-screen setup, spiller mp3/DivX/XviD/JPEG

Tradisjonelt sett har seriøse hjemmekinoentusiaster hatt ett alternativ, nemlig separate enheter med diverse tilhørende komponenter.

Pakkeløsninger har vært sett på som et slags kompromiss, som ofte går ut over kvaliteten. Slik sett representerer NAD Viso Five en slags tredje løsning.

Denne lille modernistiske boksen av en AV-skulptur kombinerer en DVD-spiller og en 5.1 AV-mottaker - og begge er nær å matche kvaliteten du finner hos separate komponenter.

Les også: Monsterskjerm med toppkarakter

I tillegg slipper du et stort kabinett og et virvar av ledninger. Det eneste du trenger i tillegg er et høyttalersett, og stort sett alt som er av høyttalere og subwoofere på markedet vil være en potensiell makker for Viso Five.

Det er en stor fordel med denne enheten, i motsetning til tradisjonelle pakkeløsninger som ofte lider under at det ikke er mulig å oppgradere høyttalerne. Da befinner du deg raskt i en AV-blindgate.

Diskverden

DVD-spillerseksjonen er kompatibel med mp3, DivX og DVD-A. Viso Five greier seg fint også når det kommer til tilkoblingsmuligheter.

Utgangene inkluderer komponent, RGB SCART og HDMI (men bare med oppskalering til 1080i, ikke 1080p).

Når det gjelder forsterkeren får du Dolby Digital/DTS-dekoding, Pro-Logic II for tokanals-kilder og en oppgraderbar DAB FM/AM-tuner.

Du kan også koble til en iPod.

Les også: Sorter bildene på et blunk

Kraftig lyd

Fem fem kanaler ut skal ifølge produsenten simultant levere 45W på full guffe.

Det finnes andre flere kabinetter på markedet som er bedre utstyrt på disse områdene, men NADs forsterker har et godt utgangspunkt for å levere god lyd til en vanlig TV-stue.

I tillegg viste den tekniske gjennomgangen av Viso Five at produsenten heller ikke har tatt for hardt i - faktisk målte vi 65W ut med alle fem kanaler i gang, noe som øker til 75W i stereomodus.

Mange ledninger

Tilkoblingsmulighetene er også verdt å se litt nærmere på. I tillegg til de to digitale inngangene, fins det analoge 5.1- innganger, som betyr at du kan legge til en Blu-ray-spiller, om du senere likevel skulle ønske å legge til en ekstra komponent.

Men du slipper ikke unna alle ledningene: Det er ingen HDMI-inngang, og du kan ikke få ut flerkanals HD-lyd når det ikke fins noen inngang.

Det betyr at du må finne en ledig HDMI-port annetsteds, fordi du heller ikke kan skifte mellom ulike kilder. Det fins heller ingen overgang mellom AV-kilder til oppskalert HDMI (eller noe annet analogt alternativ).

Les også: Nå kan du kaste kodebrikken

En annen praktisk vurdering er at dekselet til det hendige frontpanelets AV-innganger ikke er festet til enheten, noe som gjør at faren er stor for at det vil forsvinne. Men dette er tross alt en detalj, og vi skal ikke dvele så mye ved slike ting.

Viso Five er flott bygget og enkel å installere. Dersom du ønsker et høykvalitets DVD-basert hjemmekinosystem, og ønsker noe mer enn en pakkeløsning, kan dette produktet fra NAD være akkurat det du er på jakt etter.

Det mangler naturlig nok noe av fleksibiliteten til de separate systemene, men tar til gjengjeld mye mindre plass, har en genuin hi-fi-kredibilitet, og leverer varene så det holder - og vel så det.

Godkjent DVD-avspilling

DVD-spilleren mangler kanskje noe av kraften til en god spiller i midtsjiktet, når vi vurderer selve spinningen, men når det kommer til kontraster og dybde i bildene er det ingenting å utsette på spilleren. Fargene behandles med den respekten de fortjener, og støy er i det store og det hele fraværende.

Også lydkvaliteten er meget god. Lydbildet er innholdsrikt, men kan avsløre subtile detaljer, når anlegget blir bedt om det.

Høyttalerne vi brukte under testen ga i hvert fall et godt resultat, og lyden opplevdes aldri som stresset eller presset på noen måte. Og som Charlie Brookers Dead Set demonstrerte, er Pro-Logic II-dekoderen heller ikke tapt bak en vogn.

Godteboks

Om du ønsker livsstilsdesign uten å måtte foreta livsstilsofringer, så bør NADs Viso Five stå på listen over produkter å sjekke ut. Boksen er godt bygget, og yter over gjennomsnittet.

Om du er mest interessert i Blu-ray, bør du kanskje tenke deg litt mer om, da du må legge til en enhet som har 5.1 analoge utganger, og som avkoder signalene internt. Men tross alt, en meget god systemløsning.

www.nadelectronics.com

Spesifikasjoner

Produsent Nad
Pris 9998

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning