Test: Samsung LE52A656 (52 tommer)

Den røde baron

Samsung er også blant de store produsentene av TV-er i alle former. Denne modellen fra Samsung viser igjen at koreanerne ikke bare satser mye på design, men at de også forstår seg på å benytte den.

Gadgets 2-2008

TV-test

Gadgets 2-2008 TV-test Foto: Slettes

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Behagelig design

+ Glimrende sortnivå

- Menysystemet

Fakta: Samsung LE52A656

Oppløsning: 1920x1080

HD: 1080p

Dynamisk kontrast: 50000:1

Lysstyrke: 500cd/m2

Tilkoblinger: 4xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Lavest nettpris: 27.000 kr (deal.no)

Produsent: www.samung.no

Karakter: 5

Oppdaterte priser finner du i vår prisguide.

Det er svært viktig at et såpass dominerende møbel som en 52-tommer faktisk er har et utseende som er tiltalende. Det er ikke noe hyggelig å ha et så stort møbel i stua som ikke ser tiltalende ut. Fargemessig skiller Samsung seg fra de etter hvert så standardiserte pianolakk-enhetene som alle ser ut til å satse på. Denne TV-en har et svakt rødlig skjær under pleksiglasset som utgjør rammen. Dette er faktisk svært så behagelig å se på. Dette likte vi.

Tilkoblinger

Det er svært lite som mangler på denne skjermen. Vi vil gjerne gi ekstra ros til Samsung som innser at det må fire HDMI-kontakter til for en såpass omfattende TV. Med dette som unntak er den ganske lik de andre i testen med sine to Scart-kontakter, komponent og kompositt samt den sedvanlige S-video-inngangen. I motsetning til Philips har ikke Samsung valgt å kutte D-sub-inngangen for pc. Vi tror dette er et lurt valg. Vi gjør oppmerksom på at kontaktene er plassert både bak og i sidevangen.

Bildekvalitet

Denne typen TV-er er i en såpass høy prisklasse at det nesten forventes at bildekvaliteten er meget god. Dette stemmer også hos Samsung. Du finner ikke de store kvalitetsvariasjonene blant disse TV-ene som du finner i de mindre størrelsene og ikke minst blant de mer ukjente produsentene. Samsung står fram som et helstøpt produkt og har du sansen for tall vil du bli overrasket over en dynamisk kontrast på hele 50 000:1. Nå skal det nevnes at dette er litt lek med tall særlig med tanke på dynamisk kontrast. Det merkes likevel at Samsung gjør noe riktig.

Sortnivået er glimrende, men vi vil likevel plassere det i svært lite hakk under det Philips presterte. Dette betyr på ingen måte at det er noe galt med bildet Samsung presenterer med tanke på sort. Det må understrekes at resultatet er svært godt og det er egentlig ikke noe og utsett på det.

Fargene fremstår også som meget gode og vel definerte. Vi liker at det er svært liten reduksjon av bildekvaliteten mellom vanlige DVD-avspilling og når vi kobler den opp mot kabel og parabol. Noe er det selvfølgelig, det ligger i sakens natur, men håndteringen av vanlige TV-signaler er likevel meget god. Den høye kvaliteten holder seg godt oppe når vi tester den med Blu-ray og vi har ingen merknader til resultatet foruten de vi har kommet med ellers. Responstiden er en av de beste i testen sammen med Philips.

Vi vil gjerne komme med en liten merknad når det gjelder menystyringen av denne enheten. For det første er den ikke spesielt attraktiv. Dette kunne Samsung gjort bedre. Det er svært mange muligheter og for de innvidde entusiastene vil dette være velkomment. Vi er imidlertid ikke like sikker på at en som ikke er like velvandret i TV-verdenen vil være like begeistret. For nybegynneren kan det være en god idé å holde seg unna innstillinger man ikke forstår.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Dette er en meget god TV som ikke minst skiller seg ut med et meget bra design og et fargevalg som nesten må regnes som spennende. Kvalitetsmessig er den helt i toppsjiktet der den fremstår som et meget interessant alternativ til testvinneren fra Philips.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning