De 50 beste Blu-ray utgivelsene

21 - 30

Publisert Oppdatert

21. Pirates of The Caribbean: Curse of The Black Pearl

Walt Disney Home Entertainment - 269 kr (cdon.com)

Den første av filmene, og også den beste i serien - «Curse of The Black Pearl» overgår de andre filmene historiemessig, og i tillegg får du også her med en serie interaktive vignetter om piratkunnskap. Med hjelp av BD-Java kan seeren skreddersy filmopplevelsen sin, fokusere spesielt på enkelte scener underveis, eller samle dem opp og lagre dem, for å se dem etter at rulleteksten er ferdig.

22. Teenage Mutant Ninja Turtles

Warner Home Video - 199 kr (dvdhuset.no)

Skilpaddeheltene får en feiende flott HD-overhaling i denne versjonen. Det utvilsomme høydepunktet er uten tvil VC-1-bildene, som kommer rett fra filmens originale digitale kilde. Like imponerende er Dolby TrueHD-miksen.

23. The Godfather: The Coppola Restoration

Paramount Home Entertainment - 459 kr (cdon.com)

Alle de tre filmene i Francis Ford Coppolas klassiske mafiadrama (og ja, den tredje filmen er faktisk ganske god, den også!) har blitt nydelig restaurert og fått en flott ny lydmiks i Dolby TrueHD, spesielt for denne boksen. Om det er opp til oss å bedømme, fortjener du å finne et avkuttet hestehode i sengen din når du våkner, om du ikke legger denne praktfulle boksen til samlingen din.

24. James Bond - Dr. No

MGM/20th Century Fox - 149 kr (platekompaniet.no)

Alle som måtte mene at det ikke har noen hensikt å lansere gamle filmer på Blu-ray bør se denne. Takket være Lowry Digital Images har aldri bildene i den første James Bond-filmen sett bedre ut, og lydmiksen i DTS-HD MA er også overraskende effektiv. Den kommer også med mer ekstrautstyr og finesser enn det gode gamle Q pleier å trylle fram ¿

25. Tekkonkinkreet

Sony Pictures

Dersom Tekkonkinkreet er representativt for det som kommer i tiden fremover av animasjonsfilmer i Blu-ray, har vi mye å se fram til. Bildene er vibrante og levende, lyden er kinoaktig og grom, og det er nok av artige ekstraspor også.

26. The Incredible Hulk

Universal Pictures - 189 kr (gamezone.no)

Hulken har ingenting å bli sint for når det kommer til Blu-ray-versjonen av hans siste eventyr. VC1-bildene er friske, uberørte og ekstremt detaljrike, og DTS-HD MA 5.1-lydmiksen er like kompakt og hardtslående som den grønne kjempen selv.

27. The Rock

Walt Disney Home Entertainment - 229 kr (cdon.com)

Nicolas Cage og Sean Connery er på vei til Alcatraz for å stanse en røvermilits i å avfyre kjemiske våpen på amerikansk jord i denne underholdende actionfilmen. Både bilder og lyd er førsteklasse gjengitt på Blu-ray-en, og den er heller ikke gjerrig når det kommer til ekstramateriale, med seks ekstra spor, inkludert slettede scener og intervjuer.

28. Queen: Rock Montreal & Live Aid

Eagle Vision

Denne Blu-ray-en inneholder faktisk to legendariske opptredener av det britiske bandet. Konserten i Montreal i 1981 spiller hovedrollen på disken, og har blitt oppgradert til 1080p og får følge av et lydspor i DTS-HD. Queens opptreden på Live Aid er med som ekstramateriale, og presenteres med bilder i SD. Likevel en må-ha for fansen.

29. There Will be Blood

Walt Disney Home Entertainment - 229 kr (cdon.com)

Dette prisbelønte, dystre dramaet med handling fra begynnelsen av det forrige århundret ser kanskje ikke umiddelbart ut som en vinner på hjemmekinofronten, men ikke tenk på det: Dette er en svært imponerende Blu-ray. Bildegjengivelsen i 2.35:1-format befinner seg helt i tet med de beste filmene innen dette formatet, og den ukomprimerte PCM 5.1 lydgjengivelsen er like innsmigrende som mustasjen til Daniel Day Lewis.

30. Independence Day

20th Century Fox - 189 kr (cdon.com)

Denne underholdende nyversjonen av War Of The

Worlds var en hit på kinoer verden over. Overfylt med episke og storslagne scener er det en fornøyelse å snurre filmen i 1080p. Og DTS-HD Ma-miksen er overbevisende nok til at du innser at verden virkelig er i ferd med å gå under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning