Rått speilreflekskamera:

Canons nye storkanon

Nye Canon EOS 5D blir lansert i dag. Det semiproffe speilreflekskameraet får 21,1 megapikslers oppløsning og filmopptak i full HD.

Canon EOS 50D Mark II.

Canon EOS 50D Mark II. Foto: Foto: Canon

Publisert Oppdatert

Canon EOS 5D har vært på markedet i over 3 år og mange har etterlyst en oppgradering. I dag kom den. EOS 5D Mark II kommer med spesifikasjoner som mange proffe amatørfotografer vil glede seg over.

Oppløsningen har økt fra 12,7 til 21,1 megapiksler. I tillegg har nye EOS 5D Mark II fått Canons nyeste bildeprosessor, Digic 4. Kameraet har også fått en forbedret CMOS-sensor med ISO-følsomhet på opptil 25600. Det muliggjør opptak i nesten helt mørke omgivelser. Hva dette gjør med bildekvaliteten får vi si noe om når vi får kameraet inn til test. Sensoren er i fullformat, noe som betyr at den har samme format som 35 mm film. En større bildebrikke gir som kjent bedre bildekvalitet.

Den nye bildeprosessoren leverer bilder med en hastighet på 3,9 bilder per sekund i serier på opp til 310 bilder.

Filmopptak

En ny funksjon på som ser ut til å komme på speilreflekskameraer fremover er filmopptak. Canon byr på 1080-oppløsning og 30 bilder per sekund. Dette skal ifølge Canons pressemelding gi en fantastisk filmkvalitet.

Les også: Denne tar opp video

Canon EOS 5D Mark II har også fått et nytt integrert rensesystem, 3 tommers skjerm, nytt/forbedret menysystem, kamerahus av magnesiumlegering med ekstra beskyttelse og det støtter UDMA-minnekort .

Anbefalt utsalgspris er satt til 24.699 kroner. Salgsstart er i november.

Spesifikasjonene på Canon EOS 5D Mark II kan lastes ned her.

Les også: Oppløsning til massene

TESTER: Alle våre kameratester finner du her

Canon EOS 50D Mark II har fått en stor skjem med Live View - som betyr at du kan bruke skjermen som søker som på vanlige kompakte digitalkameraer.

Canon EOS 50D Mark II har fått en stor skjem med Live View - som betyr at du kan bruke skjermen som søker som på vanlige kompakte digitalkameraer. Foto: Foto: Canon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning