TEST: Samsung YP-P2

Bærbar, trådløs og stilig

Vi har testet en Samsung mp3-spiller med innebygget Blåtann. Den byr på mange spennende funksjoner, men etter og ha testet den i noen dager, har vi en blandet mening om avspilleren.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Veldig stilig

+ Forholdsvis bra lyd

+ Bra videoavspilling

+ Tilbyr Blåtann og FM-radio

- Lyd hakker over Blåtann

- Ulogisk knappplassering

Samsung YP-P2

Spesifikasjoner:

  • Kapasitet: 4/8 GB
  • Formater lyd: mp3/wma
  • Formater video: SVI 480x272 / WMV9
  • Andre formater: TXT/JPEG
  • Skjerm: 3 tommer (480x272) med ta-på funksjonalitet
  • Fysisk størrelse: 52 X 100 X 9.95 mm
  • Vekt: 86 gram
  • Batteritid: 35 timers audio/5 timer video
  • Andre funksjoner: Blåtann hodetelefonstøtte over A2DP, RSS-feeds, FM-radio med opptak, Alarm og kalender
  • Programvare: Samsung Media Studio

Samsung har lansert en lang rekke mp3-spillere, deriblant YP-P2. Denne avspilleren har mange funksjoner vi kjenner fra den naturlige målestokken, iPod, men har også en del funksjoner vi ikke har sett mye til tidligere.

Generelt

Enheten er pen å se på, lett og liten, og har en veldig lekker skjerm. Knappeplasseringen er ikke optimal, slik at man ikke har en intuitiv følelse av hvor knappene bør være. Dette gjør det lett å trykke på feil knapp. De fleste funksjonene tar ta-på skjermen seg av, og dette fungerer fint. Det er dessverre litt problematisk at man f.eks. ikke kan bytte sang med spilleren i lomma, men dette problemet deler de fleste enheter med en slik skjerm (f.eks. iPod Touch). Spilleren spiller pen lyd, men en smule lav bass. Problemet med skarp lyd gjelder i hovedsak over trådløs avspilling. Dessverre må vi påpeke at uten noen ekstern årsak hopper musikken av og til, dette er ikke et stort problem, men det skjedde ved flere tilfeller ved bruk av trådløst håndsett.

Trådløst

Enheten støtter trådløse håndsett med stereolyd. Denne overføringen gjøres over Blåtann A2DP-profilen. Trådløs overføring er i teorien veldig praktisk ved f.eks. bruk under trening. Oppkobling til trådløst hodesett fungerte utmerket fra spillerens side, og det krever så godt som null teknisk innsikt for å gjennomføre dette, selv uten bruksanvisning.

Programvare

Programvare fra Samsung var lett å leve med. Den er veldig lik iTunes, men føles bedre på alle vis. Den tilbyr usedvanlig bra fleksibilitet i forhold til iTunes. Programmet tilbyr overføring av musikk, video og "datacast" (det Samsung nekter å omtale som podcast). Alt i alt er det en overraskende bra programvare.

Video

Videoavspilling på spilleren var bra, men ikke like pent oppsett og bilde som på iPod Touch, men absolutt godkjent kvalitet. Vi merker oss at den forholdsvis gode oppløsningen på skjermen kommer til sin fulle rett. Dessverre tar det utrolig lang tid å overføre store videofiler til avspilleren. En fil på ~200 MB tok 15 min å overføre.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Alt i alt er Samsung YP-P2 en fin avspiller, men dessverre faller den like bak iPod (både Touch og Classic) på de fleste punkter. Den har et knappeoppsett som gjør den slitsom å bruke. Et høydepunkt med spilleren er at den tilbyr muligheten for trådløs avspilling av musikk over Blåtann A2DP. Dessverre kan det virke som mye informasjon går tapt, da musikk med mye bass føles både tam, og skarp. Den har ingen store mangler, men med tanke på konkurrentene så er det liten grunn til å anbefale Samsung YP-P2 fremfor f.eks iPod Touch.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning