07 2012 allværskamera Nikon Sony Spania=

UNDER VANN: Nikon til høyre og Sony til venstre. Vi ser at Nikon har litt mer korn og gir litt blåere bilde, mens bildet fra Sony ser litt loete ut. © Foto: Hallvard Lunde

Flere av hos har vegret oss for å ta med et kamera på stranda. Det er nemlig ikke mange kamera som tåler en dag på stranda, med strand, vann og alt det innebærer.

Vi har testet to kamera som er perfekt for et utendørsopphold. Et litt dyrere og mer avansert, og et billig og morsomt.

Vår konklusjon på testen:

Et allværskamera er perfekt for aktive personer og aktive familier. Bruk dem uten å tenke på konsekvensene og få morsomme bilder i retur.

Nikon lever et morsomt og brukervennlig kamera med moderat bildekvalitet, mens Sony mer er for deg som likevel skal kjøpe et videokamera.

Da kan du like godt kjøpe et som er trygt å bruke under alle forhold. Filmkvaliteten er god og det tar gode stillbilder. Vi er ikke 100 prosent fornøyd med ergonomien. Begge kameraene sliter med LCD-displayet i kraftig sollys, men under normale forhold ute fungerer det fint. Fotograferingen blir hakket morsommere med et kamera men ikke trenger å være fullt så redd for. Allværskamera er nok en trend som smitter.

Les også:

Vannsikker tøffing fra Ericsson

Disse kameraene tåler regn, snø og kulde

Rimelige vilkameraer

Test av actionkamera

Nikon Coolpix S30 tatt med Sony. Spania, allværskamera=

MORSOMT: Coolpix S30 kan fort bli sommerens morsomste gadget. © Foto: Hallvard Lunde

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!