Gadgetsfakta

Oppløsning: 10,1 megapiksler

Optisk Zoom: 3x

Skjermstørrelse: 3 tommer

Lysfølsomhet: ISO 64 - 3200

Minnekort: SD-kort

Zoomområde (tils. 135): 35 - 105 mm

Makro: 7 cm

Optisk bildestabilisator: Nei

Mål: 9,4 × 5,8 × 2,1 cm

Vekt: 126 gram

Kort sagt:

+ Video i 720p

+ Billig


- Bildene prosesseres og komprimeres for mye

- Litt kronglete menyer

Riktignok er det 720p det er snakk om, og ikke full HD-oppløsning, men slettes ikke verst når det er testens billigste kamera det er snakk om.

Les ogå: Test av Orbitsound T12

EasyShare M1033 har et rent og lekkert utseende med avrundede, godt integrerte knapper, noe som gir kameraet et litt mer moderne preg enn det vi har vært vant med.

Kameraet har en oppløsning på 10,1 megapiksler, og som de dyrere modellene byr også M1033 på en 3 tommer stor skjerm med 230.000 pikslers oppløsning.

Ikke overraskende er videofunksjonen den beste i hele testen, og det på tross av at kornene kommer fort når lysmengden minker.

Bildekvaliteten derimot er en annen sak. Kameraet kan skryte av å gi deg mindre korn på ISO 1600 enn de fleste kameraer gir deg på ISO 200, men det er et kunstig resultat. Bildene blir nemlig kjørt gjennom et kraftig støyfilter i kameraet som gjør at alle finere detaljer gror fullstendig sammen.

Dette støyfiltret er aktivt helt ned i de lave ISO-verdiene, noe som ga oss det merkelige resultatet at bilder tatt ved ISO 64 faktisk hadde mer korn enn bilder tatt ved ISO 400. Likevel ser man raskt at det er bildene som er tatt på lave ISO-verdier som er de beste.

Kodak EasyShare M1033 redder seg inn på meget lav pris og veldig god videofunksjon, men på ren bildekvalitet havner det langt nede på skalaen.

Les også: Test av 6 rimelige digitalkamera

© Slettes

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Kodak
Pris 1190

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!