GOD: Fjernkontrollen på ZyXEL DMA-1100p er passelig tung og ligger godt i hånda.

GOD: Fjernkontrollen på ZyXEL DMA-1100p er passelig tung og ligger godt i hånda. © gratis

Spesifikasjoner

HDMI: 1

Scart: Nei

Kompositt: Ja

Komponent: Nei

USB: 1

DivX: Ja

x264: Nei

WLAN: Nei

LAN: 10/100

S/PDIF: Coax

Harddisk: Nei

HD: 1080i

Kort sagt:

+ Innebygd homeplug

+ Godt menysystem

+ God UPnP-støtte


- Spiller ikke DVD-filer

- Støtter ikke MKV (x264)

Mediestreameren fra ZyXEL er liten, hvit og rund i kantene, og hadde det ikke vært for de mange blinkende lysene på fremsiden (13 stk!), så kunne den minnet om noe Apple sto bak. I stedet ligner den nå veldig på en router, som blinker som et flyplasstårn under TV-en.

ZyXEL har verken innebygd harddisk eller støtte for trådløst nettverk, men har i stedet gått for den smarte løsningen å bygge inn en homeplug i selve enheten. Det betyr at den kan hente nettverkssignalet gjennom strømkabelen, forutsatt at du kjøper en homeplug til å ha i andre enden.

Vi liker også måten ZyXEL håndterer nettverksstasjoner på. Alle enheter som deler medieinnhold på nettet kommer opp, og kan brukes samtidig. Du trenger altså ikke å bytte enhet manuelt hver gang du skal starte en ny fil, slik de fleste konkurrentene i denne testen krever. ZyXEL ser også ut til å støtte UPnP-standarden brukbart, og finner alle medieservere og delte mapper på nettverket.

Menyene er enkle og oversiktlige, og lett å finne fram i. Her sorteres alt på tags eller i alfabetisk rekkefølge, så hvis du har mye medieinnhold tilgjengelig kan det bli en del skrolling for å finne det du er ute etter. Enheten tenker også litt lenge mellom hver side når du blar nedover. Heldigvis er det mulig å bla i mappestrukturer direkte, fra oversikten over medieservere.

Som musikkspiller er ZyXEL god. Den viser omslagsbilde, og takler de fleste viktige lydformater (ikke FLAC). Derfor er det synd at den svikter på noe av det vi vurderer som viktigst i denne testen, videostøtte. Som eneste spiller i testen (i tillegg til Linksys) vil den ikke spille av DVD-filer, verken som ISO eller som VOB. Heller ikke HD-film kodet som x264 er støttet i denne boksen. DivX og Xvid går greit, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

Disse videosvakhetene gjør at ZyXEL ikke når opp i konkurransen med de beste. Bruker du stort sett bare DivX-filer, kan den likevel være et greit alternativ.

© gratis

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Zyxel
Pris 1646

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!