Spesifikasjoner

WLAN: 802.11g

LAN: 10/100

Forsterker: 30 W

Stereo: Ja

Digital ut: Nei

UPnP: Nei

Vekking: Ja

Fjernkontroll: Ja

Klikk her for oppdaterte priser

Kort sagt:

+ God formatstøtte

+ God lyd

+ Ser bra ut

+ Fantastisk podcast-støtte


- Litt knot å sette opp

- Ulogisk menysystem

- Vanskelig å finne nettradiokanaler

Boom er den første enheten i Squeezebox-familien som har innebygd høyttaler. Dermed er den ideell til å plassere på skrivebordet, kjøkkenet eller soverommet, og koble direkte opp mot Squeezebox-serveren. Det er ingen radio, men den spiller nettradio og musikken du har lagret på pc'en din.

For de som ikke kjenner konseptet: Squeezebox er et trådløst system for å sende musikk rundt omkring i huset via PC-en. Squeezebox Duet, som kom tidligere i år, vakte stor begeistring i denne redaksjonen.

Squeezebox er avhengig av serverprogramvare som er installert på en PC, Homeserver eller på en NAS som støtter det. Deretter kan du spille av musikken til alle rom, og du kan bygge ut med flere enheter og fjernkontroller.

Kjøkken-vennlig

Squeezebox Boom har ingen synlig antenne, og gjør seg godt på kjøkkenbenken. Men til tross for skjult antenne, er det ingen problemer med mottaket gjennom et par gipsvegger.

Lydkvaliteten fra denne enheten gåpr langt utenpå andre små nettradioer på tilsvarende størrelse som vi har testet.

Oppsettet er derimot ikke like enkelt som med en «vanlig» nettradio, siden du trenger programvare på PC for å komme i gang. Her må du også gjøre noen innstillinger og registreringer for å få tilgang til radiokanaler og podcast, men når det først er oppe og går fungerer det utmerket.

Det stilige er at alle spillerne kan kontrolleres direkte fra nettleseren, også utenfor hjemmenettverket.

For viderekomne

Alt i alt er dette en spiller som er best egnet for dem som vet litt om nettverkskonfigurering. Gevinsten er blant annet at den støtter langt flere lydformater enn de vanlige.

Boom er særlig en godbit for dem som allerede har et Squeezebox-system fra før, men trenger en ekstra enhet på kjøkkenet eller soverommet.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Logitech
Pris 2295

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!