Litt kjedelig fjernkontroll, men den gjør jobben.

JVC LT-42DA8 har to HDMI-innganger og to SCART-kontakter, men PC-inngangen mangler.

JVC LT-42DA8

Fakta

  • Størrelse: 42 tommer
  • Teknologi: LCD
  • Oppløsning: 1366 x 768 piksler
  • Kontrastforhold: 1000:1
  • Lysstyrke: 500 cd/m2
  • HDMI: 2 stk.
  • Komponent: 1 stk.
  • PC-inngang: Nei

Kort sagt:

+ Fin til lyse scener

+ Billig


- Dårlig sortnivå

- Mangler PC-inngang

- Noe bildestøy

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor JVC LT-42DA8 har blitt så populær. Med en prislapp på drøye 10.000 kroner for en LCD-skjerm på 42 tommer, er den det billigste alternativet i denne gruppetesten. Spørsmålet det da er naturlig å stille, er om produsenten da har utelatt så mye at det går ut over kvaliteten på skjermen?

Les også vår test av: Toshiba REGZA 42X3030D

JVC har utelatt noen innganger for å kuttet i kostnadene. Her er for eksempel ikke noen inngang for S-video, og enda verre, heller ikke noen D-Sub for PC-tilkobling. Du kan riktignok koble til PC-en via en av de to HDMI-inngangene, og stille inn oppløsningen til PC-en til å matche LT-42DA8BJs oppløsning på 1366 x 768, men det er ingen ideell løsning.

DynaPix er med

En annen skuffelse er at det ikke er støtte for 1080P via HDMI-inngangene, men vi skal ikke glemme at vi her snakker om en svært rimelig 42-tommer. Så dersom ytelsen til LT-42DA8 er god, er disse «problemene» vi til nå har nevnt til å leve med. Derfor er det gledelig å se at vi kan finne JVCs DynaPix bildeprosessorsystem på TV-en. Dette kan øke detaljnivået, forbedre sortnivåene, justere standardbilder så de blir mest mulig rene, i tillegg til å automatisk regulere farger og kontrast. DynaPix har vist seg som en stødig og god bildeprosessor på tidligere JVC-modeller.

Dessverre blir vi nok en gang skuffet. Ikke engang de iherdige anstrengelsene til DynaPix kan redde denne TV-en fra merkelappen «middelmådig». Når vi snurrer i gang testfilmen, Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl (Blu-ray) ligger det et grått teppe over de mørke scenene som gjør at bildene fremstår uten nødvendig dybde og bakgrunnsdetaljer. Og vi støter på nok et problem i de samme scenene: bildestøy. Sverdene som svinges i mørket og de raske kamerapanoreringene gjør at bevegelsene blir utydelige. De to kapteinene har dessuten en ansiktsfarge som gjør at de ser syke ut - men det er nok heller skjermen enn ansiktene som det står dårlig til med.

God på lys

Det kan høres ut som det meste har gått galt for produsenten med denne skjermen, men slik er det ikke. Heldigvis er det lyspunkter å ta tak i også: Lysere scener ser svært bra ut, som i den når Jack og Elizabeth blir satt i land på en øde øy. Her er fargene levende og ekstremt detaljerte, og imponerende frie for bildestøy.

Også andre standardkilder gjengis plettfritt når det er snakk om lyse scener. Lyden er også mer enn god nok for en TV til denne prisen.

Men med den sterke konkurransen i denne gruppetesten, og det faktum at LT-42DA8 må se seg forbigått av alle sine rivaler på det nåværende tidspunkt, har vi ikke noe annet valg enn å konkludere med at LT-42DA8 dessverre ikke lever opp til forventningene - til tross for en hyggelig prislapp.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent JVC
Pris 10131

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!