Kort sagt:

+ Mye skyting

+ Noen tøffe effekter

+ God lyd


- Ligner for mye på andre skytespill

- Kjedelig handling og få overraskelser gjør spillet ensformig

Slik begynner altså Stranglehold. Spillet er basert på den velkjente actionfilmen Hard Boiled av John Woo, og du spiller den ekstremt tøffe inspektør Tequila, spilt av den glatte, men tøffe, Chow Yun-Fat.

Og rett skal være rett - det er mye action også i dette tredjepersons skytespillet. Her får du plaffe ned flere titalls kjeltringer i minuttet, væpnet til tennene med tunge automatvåpen, pumpehagler (med ekstrem rekkevidde), gullpistoler og granater, for å nevne noen. Du kan også skyte i stykker trekasser, fruktkurver, skilt og risposer, og sjelden har vi sett så ødeleggbare omgivelser i et spill. Stranglehold varter også opp med enkelte andre tøffe effekter, som at du kan skli på gelendre, hoppe gjennom vinduer i sakte fart eller følge kula i det den treffer fienden.

Det får oss imidlertid inn på svakhetene ved spillet. De fleste av disse effektene har vi sett før, blant annet i det film noir-pregede spillet Max Payne. Stranglehold når imidlertid ikke opp til mange av spillene de etteraper, verken når det gjelder stemningen, ansiktsuttrykk eller overraskende vendinger i handlingen. Riktignok er lyden i spillet til svært god inni mellom, men det hele blir likevel for forutsigbart, gjentagende og kjedelig.

Når spillet er over etter bare seks - syv timer sitter jeg igjen med at dette ikke helt har vært verd pengene.

Spill:

Stranglehold

Plattform:

Xbox 360, PC og PS3

Type:

Action

Online-tilkobling:

Ja

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!