Oregon ATC2K

Fakta:

  • Oppløsning: 640 x 480
  • Bilder i sekundet: 30
  • Korttype: SD
  • Batterier: 2stk AA
  • Sprutsikker: ja

Kort sagt:

+ Rimelig

+ Gir muligheter til kreative kameravinkler

+ Værbestandig


- Ingen søker

- Kun 4:3-format

- Ikke all verdens bildekvalitet

- Mer vidvinkel ville økt anvendeligheten

Oregon kaller dette kameraet for actionkamera, ikke hjelmkamera. Det kan nemlig festes nesten overalt, ikke bare på hjelmen. Det følger med et helt arsenal av festebraketter og stropper, så her inviteres det definitivt til kreative kameravinkler. Kameraet er dessuten fullstendig kabelfritt, noe som gir ytterligere frihet i forhold til plassering. Hva med hengerfeste på bilen, dempegaffelen på sykkelen, slalåmstøvelen, modellflyet eller trekkselen på hunden? Her er det bare fantasien som setter grensene.

Det er imidlertid et stort problem at det er umulig å hvite hva man filmer. Det er ingen søker eller skjerm som viser vinkelen du er i ferd med å filme når du stropper fast kameraet. Man må sikte inn kameraet etter beste evne og håpe på det beste. Resultatet får du ikke sjekket før du dytter minnekortet inn i en PC. I praksis ender man derfor opp med en altfor stor prosent ubrukelige opptak der utsnittet er fullstendig skivebom.

Det er selvfølgelig begrenset hva man kan få ut av bildekvalitet av et slikt kamera. Men det gjør egentlig ikke så mye. Den er grei nok for å dele filmsnutter på nettet. Dessuten, den beste måten å bruke kameraet på er å redigere inn klipp fra ATC2K i en film basert på DV-opptak. Med god redigering kan kvaliteten fra actionkameraet oppleves som en kul effekt. Da er det egentlig verre at opptakene er i 4:3- og ikke 16:9-format. I mange situasjoner ønsker man seg også mer vidvinkel. Dette er en artig sak, men helt i mål kommer Oregon altså ikke.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Pregon
Pris 1499

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!