Lite korn

Fujifilm FinePix F47fd

Fujifilm vant vår forrige kompaktkameratest. Det var dermed selvsagt at de måtte være med denne gangen også, men kameraet de stiller opp med er litt spesielt.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Super bildekvalitet

- Dyrt

- dårlig tilgjengelighet

Fujifilm FinePix F47fd

Spesifikasjoner
Oppløsning: 9 megapiksler
Optisk zoom: 3x
Skjermstørrelse: 2,5 tommer
Skjermoppløsning: 230.000 piksler
Internminne: 25 MB
Minnekort: xD + SD-kort
Optisk bildestabilisator: Nei
Lysfølsomhet: ISO 100 - 2000
Mål: 9,57 x 5,9 x 2,33 cm
Vekt: 175

Om du går i en fotobutikk og spør etter Fujifilm FinePix F47fd er det stor sjanse for at de verken har det, eller i det hele tatt har hørt om det. Grunnen til det er at dette er en lett oppgradert versjon av FinePix F40fd, laget spesielt for Dixons, selskapet bak Elkjøp og Lefdal. Det er altså i disse kjedene du har størst sjanse for å finne kameraet. Fujifilm har en egen billigserie kalt FinePix A, men disse importeres ikke til Norge, og dermed blir Finepix F47fd den nyeste modellen som passer til testen vår.

Kameraet har en oppløsning på 9 megapiksler, og det er mest i testen, skjønt forskjellen på 8 og 9 megapiksler er uansett ikke påtagelig. Til gjengjeld er også FinePix F47fd testens dyreste kamera og lander ganske rett på 2.000 kroners grensen vår da vi sjekket prisene. Du får 3x optisk zoom og en 2,5 tommer stor LCD, skjer. Det er ikke all verden, men i det minste er den skarp med 230.000 piksler.

Fujifilm har alltid vært god på kvalitet, spesielt når det kommer til korn. Dette gjør de ved å ha en ørliten større bildebrikke enn de fleste andre. Bildebrikken til F47fd er oppgitt til 1/1,6 tomme, mens storparten av kompaktkameraene ligger rundt 1/2,5 tomme. Små forskjeller kanskje, men det gjør utslag i bildekvaliteten. Om det er Fujifilms optikk, den ekstra oppløsningen, eller en kombinasjon av begge som gjør det vet vi ikke, men bildene fra F47fd er i alle fall testens skarpeste. Den er også, ikke uventet, svært god når det gjelder korn.

www.fujifilm.no

Spesifikasjoner

Produsent Fujifilm
Pris 2000

Konklusjon

Fujifilm FinePix F47fd er nesten for dyrt til å bli kalt et billigkamera, men det gir deg bedre bildekvalitet enn mange dyrere kameraer. Prisen, pluss dårlig tilgjengelighet, er grunnen til at kameraet ikke når til topp denne gangen, men kommer du over denne er det ingen grunn til ikke å slå til.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning