Cruisetrafikken

Humanoid bartender

Cruiseselskapene kommer med stadig nye påfunn for å lokke turistene til seg. MSCs splitter nye gigantskip har en humanoid bartender.

Sist oppdatert

Koronapandemien har rammet cruiseindustrien hardt, men nå begynner selska­pene å forberede seg på en ny ­sesong. Flere av cruiseselskapene planlegger oppstart igjen, ifølge Cruise Industry News, blant dem europeiske MSC. Deres nyeste ­cruiseskip, «Virtuosa», skal etter planen seile i cruisetrafikk fra september.

«Virtuosa» er MSCs andre skip i Meraviglia-Plus-klassen, og i likhet med søsterskipet «Grandiosa» er hun 331 meter lang og har en kapasitet på 6334 passasjerer. «Virtuosa» har blant annet verdens største shoppingområde til sjøs, fem bassenger, ti restauranter og 21 barer, der den ene betjenes av en robot – ved navn Rob, selvsagt. Han snakker åtte forskjellige språk – ikke norsk – betjener baren i MSC Starship Club, og blir garantert ikke lei av kunder som kommanderer «shaken, not stirred».

Rob er, ifølge MSC, verdens første humanoide bartender til sjøs. Han har 16 signaturdrinker på repertoaret, men du kan få ham til å mikse drinken du selv setter sammen. Du kan velge mellom 40 ingredienser.

­Baren til Rob er naturlig nok futuristisk, og 3D-hologrammer, digitale vegger og et interaktivt bord skal ta deg med på en galaktisk reise til rommet.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 24 2021

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2021, og sist oppdatert 20/05 2021.

Les også