Godt førsteinntrykk

Nikon Coolpix S520

Nikon Coolpix S520 ser langt stiligere ut enn Canons modell, men har den like mye under pansret?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lite og pent

+ Optisk bildestabilisator

- Noe kronglete meny

- mye korn ved høy ISO

Nikon Coolpix S520

Spesifikasjoner

Oppløsning: 8,1 megapiksler

Optisk zoom: 3x

Skjermstørrelse: 2,5"

Skjermoppløsning: 115.000 piksler

Internminne: 23 MB

Minnekort: SD-kort

Optisk bildestabilisator: Ja

Lysfølsomhet: ISO 64 - 1600

Mål: 9,4 x 5,3 x 2,22

Vekt: 115 gram

Coolpix S520 tilhører Nikons Style-serie, noe S-en i modellnavnet viser. Det betyr at design er viktig, og kameraet er blant de peneste i testen med sin mørke metallkropp (modellen kommer også i fargene lys bronse og lilla). Kameraet har i tillegg noen små overraskelser. Blant annet byr den på største manuelle lysfølsomhet med ISO 2000, i alle fall hvis du ser bort fra at Pentax tilbyr ISO 6400 på sin Optio M50, men det er med redusert oppløsning, så det må betraktes som litt juks.

Vanskelig enkelt

Vi liker Nikons speilreflekskameraer veldig godt, men på kompaktsiden har de aldri overbevist oss helt, og billigklassen er ikke helt stedet å starte for å bli overbevist heller. Kameraet har ganske standard spesifikasjoner. 8 megapikslers oppløsning, 3x optisk zoom, og 2,5 tommer LCD-skjerm. Kameraet kan også skilte med testens klart dårligste nærgrense. 15 cm er det nærmeste du kommer motivet med kameraet, og det blir det ikke de helt imponerende makrobildene av. Vi blir ikke helt overbevist av Nikons menystyring heller. Her finner du ingen modushjul eller lignende, derimot har de en knapp som du trykker for å velge hvilken modus du vil sette kameraet i. Det funker for så vidt bra, men det tar litt lengre tid og krever noen flere trykk enn et modushjul ville krevd. Bortsett fra det er menyene oversiktlige og greie. På den positive siden har kameraet optisk bildestabilisator.

Pene farger

Bildene Nikon Coolpix S520 gir fra seg er god på fargegjengivelse og kontrast, noe som får bildene til å se veldig fine ut i små størrelser, rett og slett fordi de ser bra ut på avstand. Mye av æren må nok gå til lysmålersystemet også som er flink til å avsløre motlys og gi et bra eksponert bilde likevel. I likhet med Canon PowerShot A590 IS blir inntrykket litt dårligere når bildene forstørres opp. S520 gir ikke noe særlig mer korn enn A590 på lave ISO-verdier, men blir fort verre ved høyere verdier. Vi vil nesten gå så langt som å kalle bildene tatt på ISO 2000 for ubrukelig, men det er jo et definisjonsspørsmål. Man kan jo tross alt se hva som foregår i bildet selv om det er svært kornete og fargene falmer. Har man valget mellom kornete bilder eller ingen bilder fra en dunkel fest eller lignende, så velger nok de fleste kornete bilder. Vi synes likevel Pentax' løsning med å senke oppløsningen for å få høyere lysfølsomhet funker bedre.

www.nikon.no

Spesifikasjoner

Produsent Nikon
Pris 1790

Konklusjon

Greit nok

Vi er ikke udelt negativ til Nikon Coolpix S520, selv om det kanskje kan virke litt sånn. Som sagt gir bildene et bra inntrykk selv om det er andre kameraer som gjør en bedre jobb hvis du skal forstørre opp bildene mye. Kameraet er også pent og langt mer lommevennlig enn Canons modell. Et bra knipsekamera.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning