Double: Smart iPad-robot

Her er iPad-roboten som møter på jobb for deg

Har du ikke mulighet for å stille på et møte på jobben? Snart kan du være til stede via denne iPad-roboten.

FÅ SVAR: I steden for å ringe, maile eller fysisk møte opp kan man stikke innom via Double-roboten for å slå av en prat.

FÅ SVAR: I steden for å ringe, maile eller fysisk møte opp kan man stikke innom via Double-roboten for å slå av en prat. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert
HODE PÅ HJUL: Kan du ikke være fysisk til stede på et møte, kan du likevel delta med hodet festet til en selvbalanserende iPad-robot.

HODE PÅ HJUL: Kan du ikke være fysisk til stede på et møte, kan du likevel delta med hodet festet til en selvbalanserende iPad-robot. Foto: Produsent

Double heter roboten, utviklet av Double Robotics, som skal kunne møte på jobb for deg. Roboten består av en liten base med batteri motor og to hjul. På denne basen er det satt på et lengre skaft med plass til å dokke en iPad. Hele konstruksjonen er selvbalanserende.

Via en annen iPad kan du så styre Double-roboten rundt omkring. Tanken til selskapet er at du via Double-roboten for eksempel kan delta på jobbaktiviteter, som møter, uten å måtte reise hjemmefra. Via iPadens kamera ser du hva som skjer i rommet roboten befinner seg i og du skal kunne høre hva som blir sagt og du kan selv delta i diskusjonene.

Men det er ikke bare til jobb Double Robotics ser for seg en mulig bruk av Double-roboten. Systemet kan brukes på skoler, slik at elevene kan delta på forelesninger eller kunne stille spørsmål til lærerne. Butikker kan bruke roboten til kundeservice. Styres roboten av kvalifisert betjening kan kundene henvende seg til roboten når det er noe de lurer på. På denne måten kan en sentral kundeservice betjene flere fysiske butikker. Museum og gallerier kan la folk komme på virtuelle besøk ved å la kundene styre Double-roboten selv.

Double-roboten koster 1.999 dollar (cirka 12.000 kroner) og produksjonen skal akkurat ha startet opp.

Videoen under er hentet fra nettsiden til Double Robotics:

HJEMME: Enten du vil spare deg for en lang reise eller du må være hjemme av ulike årsaker, så vil Double Robotics at vi skal kunne delta via roboten Double.

HJEMME: Enten du vil spare deg for en lang reise eller du må være hjemme av ulike årsaker, så vil Double Robotics at vi skal kunne delta via roboten Double. Foto: Produsent

Les også:

Denne metoden hjelper deg til å velge et billigere mobilabonnement

Trikset som gir deg raskere og sikrere internett

Denne høyttaleren lader mobilen trådløst

Slik er Microsoft Surface

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning