Dobbelt så stor iPod Touch?

Gode odds for at 64 GB er rett rundt hjørnet.

STØRRE: Dobbelt så stor iPod Touch i vente, hevder kilder nær Apple.

STØRRE: Dobbelt så stor iPod Touch i vente, hevder kilder nær Apple.

Publisert Oppdatert

Apple er kjent for å være stum som en østers om både nye produkter og kommende utgaver av etablerte kjenninger. Det gjør ikke interessen for produktene mindre.

En håndfull nettsteder er ene og alene dedikert til å formidle kanskje-nyheter om Mac, iPod og iPhone. Nå spekuleres det høylytt i hva Apple kommer med i høst. Det er ventet at Apple vil lansere flere produktnyheter i september.

Et av de mest plausible tipsene er at iPod Touch kommer i en ny versjon med 64 GB lagringskapasitet. For mange brukere er såpass kapasitet det som må til for å melde overgang fra iPod Classic.

Trenger mer plass

Den "gamle" versjon av iPod fås nå i versjoner helt opp i 160 GB. Så store disker er fortsatt et stykke unna i flashformatet som er benyttet i iPod Touch.

LES VÅR TEST AV IPOD TOUCH HER

Men mange brukere sitter på musikk- og bildebiblioteker som er for store for diskene på 32 GB. En utvidelse til 64 GB vil gjøre en overgang til den berøringsfølsomme og mer stabile versjonen av iPod enklere.

Ryktenettsteder som Mac Rumor, Apple Insider og iphone Atlas ser flere indikasjoner på at en større iPod er på vei.

- Prisen skal ned

Blant annet bestilte Apple nylig 50 millioner 8 GB NAND flashminne-brikker fra Samsung Electronic, til bruk i sine iPhone og iPod-modeller. Og fabrikanten Micron, som Apple også kjøper brikker av, har nylig meldt om priskutt. Billigere flashminne er avgjørende for masseproduksjon med høyere kapasitet.

Dessuten skal prisen ned, sies det. iPod er i dag uforholdsmessig dyr, sammenlignet med Iphone-modellene med samme lagringskapasitet. Flere analytikere spår derfor både lavere pris og høyere kapasitet. GPS-funksjoner er også noe mange tror vil komme i nye iPod-versjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning