Er du en av mange som irriterer deg over at skoene må av nesten hver gang du skal ut å fly? Det finnes håp for alle som føler seg avkledde hver gang man må gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Om du ikke har ulovligheter i skoene, kan du snart beholde skoene på, mye takket være en israelsk fotskanner, kalt MagShoe

- Den nye skoskanneren avslører ulike metaller og ikke minst eksplosiver, forteller sikkerhetssjef Henry Shabat i Ido Security Company.

Sikkerhetssjefen avslører at nettopp sikkerheten rundt fottøyet har vært utfordrende.

- Så langt har skodetektoren på flyplassen i Israel sørget for at de aller fleste kan beholde skoene på. To sekunder er alt som skal til, før man får gå videre.

Ifølge produsenten skal oppfinnelsen allerede være til testing og bruk i 18 land rundt om i verden. Avinor forteller at de følger med på den teknologiske utviklingen, men så langt har de ingen konkrete planer om å kjøpe inn skoskanner til norske flyplasser.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!